News

Câți bani câștigă un conductor Metrorex. Ce salariu poți să primești dacă ai studii superioare

Angajații de la Metrorex au salarii decente pentru România, conform datelor prezentate de liderul de sindicat Ion Rădoi.
31.10.2022 | 22:25
Cati bani castiga un conductor Metrorex Ce salariu poti sa primesti daca ai studii superioare
Metrorex oferă salarii bune pentru angajați. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Liderul suspendat al Uniunii Sindicatului Liber MEtrou, Ion Rădoi, a dezvăluit în cadrul emisiunii ”Cu Gândul la București”, că salariul mediu net al angajaților Metrorex e 5.000 de lei.

Cât câștigă un conductor Metrorex

De asemenea, Rădoi a dezvăluit la ce salariu poate ajunge un angajat Metrorex care are studii superioare.

ADVERTISEMENT

”Dacă mergem pe net, vă pot da o medie, unde duce cumva peste 5.000 de lei. Cei care au studii superioare, undeva spre 6.000 de lei”, a declarat Ion Rădoi.

Conform sindicalistului, un conductor poate ajunge chiar la 6.500 de lei pe lună. Salariul e justificat în condițiile în care acești oameni stau 8 ore pe zi blocați pe un traseu, ”fără a vedea lumina zilei”.

ADVERTISEMENT

”Plus că avem peste 800 de oameni care lucrează noapte de noapte. Dacă are ore pe care le lucrează la sfârșit de săptămână (un conductor – n.r.), de sărbători, plus orele de noapte, poate se ducă la peste 6.000, la 6.500 de lei (salariul net – n.r.)”, a transmis liderul de sindicat.

Adrian Criț, director general al STB, anunța că un angajat al STB poate câștiga chiar și 8.000 de lei pe lună, fiind vorba de un salariu de încadrare, la care se adaugă plata pentru orele suplimentare.

ADVERTISEMENT

”Salariul de încadrare, plus sporurile, ne duceau în ianuarie către un venit net, minim, de 4.350 de lei pentru un conducător de vehicul. Vorbesc de conducători de autobuze, troleibuze, tramvaie.

În condițiile în care se lucrează ore suplimentare, condițiile cresc. Sunt ore plătite dublu, potrivit legislației în vigoare. Au fost situații în care s-a ajuns și la 6.000 sau chiar 8.000 de lei pe lună”, a subliniat Adrian Criț, conform Gândul.

ADVERTISEMENT

Conform dezvăluirilor Hotnews, unii șefi de serviciu ai companiei câștigă între 10.000 lei și 12.000 de lei net, existând chiar și salarii de 15.000 de lei. Cele mai mici salarii printre cei 6.000 de angajați Metrorex sunt de aproximativ 3.000-4.000 de lei pe lună, în mână.

ADVERTISEMENT