News

Câți bani câștigă un europarlamentar. Mircea Diaconu a dezvăluit care este indemnizația și ce beneficii au cei din Parlamentul European VIDEO

17.05.2019 | 09:29
Cati bani castiga un europarlamentar Mircea Diaconu a dezvaluit care este indemnizatia si ce beneficii au cei din Parlamentul European VIDEO

Câți bani câștigă un europarlamentar! Alegerile europarlamentare se aproprie cu pași rapizi, iar bătălia este una foarte importantă! Mulți dintre candidați se bat cu pumnul în piept că vor să ajungă în Parlamentul European pentru a face dreptate României și pentru a se bate pentru confrații lor de-acasă.

Mircea Diaconu a spus câți bani câștigă un europarlamentar

Mircea Diaconu, parlamentar european între anii 2014-2019 a vorbit deschis despre ce face un europarlamentar, ce bani câștigă pe lună și ce alte beneficii are! Surpriză, Mircea Diconu spune că rolul unui europarlamentar este de a gândi politici aplicabile tuturor statelor membre. ”Nu face ceva pentru România, numai pentru România. Așa ceva nu există”, a spus Diaconu, care a acordat un interviu pentru recorder.ro.

Mircea Diaconu a ajuns în Parlamentul European ca independent și nu va mai candida pentru un nou mandat. Actorul a povestit cum au reacționat unii dintre apropiații săi atunci când au auzit că a reușit să ajungă în Parlamentul European.

Un deputat a renunțat la ideea de a fi europarlamentar, atunci cnd a auzit ce salariu ar primi

Diaconu a mărturisit că unii dintre colegii săi din teatru au recunoscut cu mâna pe inimă că îl invidiază pentru sinecura aceasta. Actorul a mai spus că s-a întâlnit cu o actuală deputată într-un magazin din România, iar aceasta i-a mărturisit că s-a gândit și ea să candideze pentru un loc în Parlamentul European.

Doamna deputat l-a întrebat însă dacă este adevărat că ar câștiga 25-30 de mii de euro pe lună, la Bruxelles. Când a auzit suma pe care o primește un europarlamentar, doamna deputat a renunțat imediat la ideea unei candidaturi, deoarece ar face suma respectivă în doar câteva zile, în România!

Mircea Diaconu spune că un europarlamentar câștigă o indemnizație de 6300 de euro pe lună, diurnă de 6000 de euro pe lună, 4500 de euro pentru decontarea unor cheltuieli administrative cu biroul din România, dar la finalul unui mandat, fostul europarlamentar va primi o pensie de 1400 de euro pe lună!