News

Câți bani câștigă un însoțitor de bord de la Ryanair în 2024. Ce sumă primește pe lună o stewardesă

Câți bani câștigă un însoțitor de bord de la Ryanair în 2024? Iată ce sumă primește pe lună o stewardesă la această companie aeriană.
11.05.2024 | 14:32
Cati bani castiga un insotitor de bord de la Ryanair in 2024 Ce suma primeste pe luna o stewardesa
Câți bani câștigă un însoțitor de bord de la Ryanair în 2024. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Câți bani câștigă un însoțitor de bord de la Ryanair în 2024? Există o mulțime de păreri legate de veniturile unei stewardese. Evident, salariul diferă de la o compania aeriană la alta.

Câți bani câștigă un însoțitor de bord de la Ryanair în 2024

Nu puține sunt persoanele care poate și-au dorit măcar o dată să devină însoțitoare de zbor. Este într-adevăr o experiență unică. De asemenea, un astfel de loc de muncă îți permite să vezi lumea într-un timp destul de scurt.

ADVERTISEMENT

Care sunt însă salariile în acest domeniu? Este bine cunoscut faptul că piloții de avion câștigă destul de bine. Cât încasează însă o stewardesă și care sunt condițiile de angajare pentru un astfel de post?

În primul rând, cine vrea să devină însoțitor de zbor trebuie să aibă un curs în acest sens. Totodată, vârsta minimă este de 18 ani, iar înălțimea este de minimul 1,57. Totodată, limba engleză trebuie cunoscută la nivel avansat.

ADVERTISEMENT

Unele companii au alte reguli mai stricte. În unele cazuri nu sunt acceptate tatuajele vizibile, iar vârsta minimă este 21 de ani. Chiar și așa, în general, interviul de angajare nu este unul complicat.

Ce sumă primește pe lună o stewardesă

Câți bani câștigă un însoțitor de bord de la Ryanair în 2024? Salariul poate să difere, însă poate ajunge până la 1.200 și chiar și 1.500 de euro pe lună. Pe de altă parte, stewardesele se bucură și de o mulțime de avantaje, conform aviationacademy.ro.

ADVERTISEMENT

Acestea primesc training gratuit, dar și o diurnă zilnică pe durata acestuia. Totodată, se mai oferă și un program de lucru flexibil, dar și o primă de angajare de 750 de euro. Evident, un însoțitor de zbor primește și discount la biletele de avion.

Se mai oferă de asemenea și bonusuri. Unul dintre ele este de 1.200 de euro și e împărțit în patru luni. Iar după un an de la angajare, în funcție de performanțe, bonusul crește și poate ajunge chiar și la 1.800 de euro.

ADVERTISEMENT

Acum că am aflat câți bani câștigă un însoțitor de bord de la Ryanair în 2024, e bine să facem și o comparație. Sunt alte companii aeriene care oferă salarii mai generoase, dar și bonusuri pe măsură.

Exemplu este compania Saudia. Aici, un însoțitor de zbor are un salariu de 2.000 de dolari pe lună. Poate să depășească suma însă, în funcție de orele de zbor acumulate. Iar la capitolul beneficii, putem spune că sunt mai multe.

O stewardesă primește 5 bilete de avion gratuite pe an și 5 zile libere consecutive pe lună. Totodată, se oferă cazarea gratuită și transport asigurat spre și dinspre aeroport, asigurare medicală, dar și alte facilități.

ADVERTISEMENT