News

Câți bani câștigă un operator dintr-o secție de votare la alegerile din 9 iunie. Suma uriașă pentru o singură zi

Suma importantă de bani pe care o primește un operator angajat într-o secție de votare la alegerile din 9 iunie. Anunțul oficial.
04.06.2024 | 21:50
Cati bani castiga un operator dintro sectie de votare la alegerile din 9 iunie Suma uriasa pentru o singura zi
Suma uriașă de bani pe care o câștigă un operator dintr-o secție de votare la alegerile din 9 iunie. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Câți bani câștigă, pe 9 iunie 2024, un operator care va fi angrenat într-o secție de votare la alegerile locale și europarlamentare din țara noastră. Suma este una uriașă pentru o singură zi.

Suma uriașă de bani pe care o câștigă un operator dintr-o secție de votare la alegerile din 9 iunie

Încă de la finalul lunii mai, în România au început pregătirile pentru alegerile din 9 iunie 2024. Până în prezent, zeci de mii de persoane au fost instruite de cei de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

ADVERTISEMENT

Un număr total de circa 50.000 de români au fost instruiți de către angajații STS. Aceștia au primit informații despre cum să opereze tabletele din secțiile de votare, în timpul alegerilor din 9 iunie. Ulterior, ei au fost selectați prin tragere la sorți de către AEP, au declarat, marți, reprezentații Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Operatorii sunt desemnați de către Autoritatea Electorală Permanentă. Orice persoană poate depune o solicitare către AEP prin care semnalează că dorește să fie operatort. Aceștia sunt convocați de către reprezentanții AEP la o sesiune de instruire, la care participăm și noi.

ADVERTISEMENT

Îi explicăm cum funcționează aplicația și imediat se face o evaluare”, a declarat Laurențiu Ilinca, coordonatorul centrului de suport tehnic al STS, pentru site-ul Digi24.ro.

Într-o etapă ulterioară, toți acești operatori intră într-un corp al operatorilor și sunt aleși printr-o tragere la sorți. Sunt chemați și sunt pregătiți pentru procesul electoral.

ADVERTISEMENT

Oficialii STS au dezvăluit și suma extrem de atrăgătoare pe care o primește un operator în ziua alegerilor. ”Un operator câștigă circa 1.600 de lei, plătiți fiind de către Autoritatea Electorală Permanentă. Noi ne ocupăm de partea tehnică și instruirea acestor oameni care vin din societatea civilă”, mai spun cei de la STS.

Prezența la vot de pe 9 iunie, urmărită în timp real

În ziua alegerilor, grație sistemului pus la punct de STS, prezența la vot va putea fi urmărită în timp real. Cei de la Telecomunicații Speciale au distribuit peste 18.900 de tablete doar în țară. Indiferent de procentul românilor care vin la vot, sistemul dezvoltat de către Serviciul de Telecomunicații Speciale va putea gestiona procesul de votare.

ADVERTISEMENT

În diaspora au fost peste 9.000 de cereri de la românii stabiliți acolo pentru a fi implicați în sistemul electoral. Aceștia au fost instruiți în sistem de videoconferință de către personalul STS.

ADVERTISEMENT