News

Câți bani câștigă un șofer de tir în Italia. Un român a dezvăluit că salariul pe lună e mai mare decât al unui medic rezident din țara noastră

Şoferii români, ademeniţi cu salarii mari în străinătate. Ar câştiga mai bine decât mulţi medici care muncesc în România
21.01.2023 | 17:52
Cati bani castiga un sofer de tir in Italia Un roman a dezvaluit ca salariul pe luna e mai mare decat al unui medic rezident din tara noastra
Un şofer de tir în Italia câştigă, în medie, 2.700 euro lunar Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Nemulţumiţi de salariile din România, toţi mai mulţi şoferi aleg să-şi facă meseria în străinătate, unde sunt plătiţi mult mai bine şi au şi o serie de avantaje.

Salariu lunar de 2.700 de euro

Agenţiile de recrutare a forţei de muncă pentru străinătate le promit şoferilor de tir salarii cuprinse între 1.800 şi 3.000 de euro. Timpul zilnic de lucru este de maximum 9 ore, dar de două ori pe săptămână poate fi prelungit la 10 ore. Comparativ, în România, medicii fără încadrare au un salariu de bază de 7.971 lei, adică puţin mai mult de 1.500 de euro.

ADVERTISEMENT

Chiar şi aşa, există criză pe personal pe acest segment de piaţă, spune Florin Lisaru, un vâlcean care are o companie de transport în Italia, la Piacenza, unde deţine o flotă de peste 30 de de camioane și are 25 de șoferi angajați.

Florin se plânge că deşi a pus anunțuri şi în România, pe site-uri specializate în căutarea forței de muncă, şoferii nu au dat curs ofertelor sale. De altfel, din cauza lipsei de personal a pierdut în ultimele luni nu mai puţin de 80.000 de euro.

ADVERTISEMENT

“Nu mai găsesc personal competent. Aș accepta și începători, dar să aibă dorința de a învăța, să fie serioși. Le dăm chiar și banii înainte. Dar sunt din ce în ce mai puțini cei cu care se poate lucra. Unii vin și-mi spun că vor să stea o lună, apoi să plece.

E o nebunie totală, o criză care a început acum un an și devine din ce în ce mai presantă. Am căutat la început în Italia, apoi și în România, cu anunț online, pe OLX”, a declarat Florin Lisaru, pentru rotalianul.com.

ADVERTISEMENT

El a explicat şi câteva dintre avantajele pe care le oferă angajaţilor, pe lângă salariile care ajung la 2.700 de euro pe lună. Astfel, patronul român susţine că nu le solicită şoferilor la curse extenuante, ba chiar uneori e de condus doar 3 sau 4 ore pe zi. Dacă se întâmplă uneori ca un şofer să trebuiască să înnopteze pe drum, are asigurată cazarea, 30 de euro pe noapte.

Salariul e dublu faţă al unui medic rezident din anul I, în România

Iată cum sună un anunţ de angajare, încă valabil, postat de Florin Lisaru: “Angajăm șofer categoria C+E pt Italia, contract de muncă italian, salariu de la 2200€ până la 2700€ , sâmbăta și duminica nu se lucrează, concediu plătit, TFR se plătește la sfârșit de contract sau sfârșit de an.

ADVERTISEMENT

Camionul se poate întoarce în fiecare seară la garaj, nopțile plătite atunci când camionul nu se întoarce la garaj seara, munca cu prelată sau container, în garaj condiții: baie, duș, mașină de spălat, bucătărie”.

Şi asta în timp ce salariul este net superior celui câştigat de medicii din România, conform noii grile de salarizare intrate în vigoare la 1 ianuarie, conform majorărilor. Astfel, medicii rezidenți din anul I au un salariu de 5.700 lei, cei din anul II au un 7.564 lei, iar cei din anul IV câştigă 7.848 lei.

Medicii fără încadrare au un salariu de bază de 7.971 lei, iar medicii câştigă 3.887 lei.

 

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Ce a ținut neapărat să îi transmită Irina Columbeanu tatălui ei, Irinel Columbeanu,...
Ce a ținut neapărat să îi transmită Irina Columbeanu tatălui ei, Irinel Columbeanu, după ce a venit în România să îl vadă!
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Loredana se retrage. Toată lumea a rămas mască
Loredana se retrage. Toată lumea a rămas mască
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români