News

Câți bani câștigă un taximetrist român din Spania. E mai bine plătit ca un IT-ist din București

Un taximetrist din Spania a mărturisit ce venit are dacă lucrează 7 zile din 7, fiind vorba de mulți bani care nu pot fi câștigați în România cu ușurință.
26.11.2022 | 12:32
Cati bani castiga un taximetrist roman din Spania E mai bine platit ca un ITist din Bucuresti
Taximetrist din Spania. Foto: Elespanol.com
ADVERTISEMENT

Aproape 4 milioane de români au părăsit România pentru a munci în străinătate. Chiar dacă mulți au ales munca de jos, salariile de acolo sunt mai tentante decât ar fi pentru un om cu școală la noi în țară.

Cât câștigă un taximetrist român din Spania

Gică Ciucă a plecat în Spania de 20 de ani, împreună cu cei șapte frați ai săi din Oltenia.

”M-am adaptat și mă simt, cu părere de rău, ca acasă. Îi pare rău că în țară au rămas părinții singuri și bătrâni”, povestește Gică pentru Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Gică lucrează ca taximetrist în Madrid și a mărturisit cât câștigă și cât de grea e viața acolo. Meseria în sine nu e ușoară, cum nu e nici în România, însă taxele sunt de 150.000 de euro doar pentru a înregistra mașina la Primărie.

Românul mărturisește că are nevoie de 5000 de euro pe lună pentru un trai decent, bani pe care-i obține dacă muncește 7 zile din 7.

ADVERTISEMENT

”Rămâi ca să trăiești și un picuț să mai ai acolo. Numai rata la licență și mașină acum că a urcat Euribor, trece de 1000. După care combustibil, chiria și trăitul numai 15 zile de concediu pe an. Ca independent nu ai o pensie mare și dacă vrei să ai o pensie mai așa, Seguridad Social ar trebui să-l plătești dublu”, povestește taximetristul.

Cu toate acestea, Gică le transmite tuturor românilor că e foarte greu în străinătate. Mai mult, soția acestuia îi împărtășește convingerile.

ADVERTISEMENT

”Nu sunt câinii cu covrigii în coadă aici. Când ajungi aici, îţi dai seama că e greu. Chestii negative sunt întotdeauna în ambele țări, deci nu pot spune că aici e paradisul pentru că nu e adevărat.

De aici, de departe, România arată bine și le dă speranță. Dar nu pentru ei, ci pentru cei puțini ai lor rămași acasă”, a transmis soția lui Ciucă. Chiar și așa, cu un venit lunar de 5.000 de euro pe lună, taximetristul din Spania se poate lăuda că are în buzunar mai mult decât câștigă un IT-ist oarecare din București sau alte orașe ale țării.

ADVERTISEMENT
Tags: