Multe persoane iau masa la restaurantul lui Mircea Dinescu, însă o porție de sarmale cu mămăliguță, smântână și ardei iute are un preț uriaș. Nici alte preparate nu sunt pentru toate buzunarele.
La restaurantul deținut de Mircea Dinescu, clienții pot găsi diverse preparate în meniu, pe care aceștia le apreciază, în ciuda prețurilor care nu sunt deloc mici.
Restaurantul Lacrimi și Sfinți este unul românesc atipic, unde este o bucătărie modernă/contemporană, iar rețetele vechi, de 100 de ani, sunt reinterpretate.
Pentru o porție de sarmale “Nu-mă-uita”, prețul este de 68 de lei. Această porție are, însă, 550 de grame, iar sarmalele sunt servite cu mămăligă, smântână și ardei iute.
“Sarmale din carne de gâscă, vițel și porc, fierte în Sauvignon Blanc și servite cu mămăligă, smântână și ardei iute”, se arată în descrierea preparatului.
Nu doar sarmalele au un preț ridicat. Ciorba de burtă și vițel, la 450 de grame, costă 39 de lei, în timp ce pastrama de berbecuț, la 350 de grame, are prețul de 65 de lei.
O porție de varză călită, la 300 de grame, costă 20 de lei, iar una de cartofi prăjiți costă 18 lei, pentru o cantitate de 200 de grame.
Orice produs de la restaurantul deținut de Mircea Dinescu este preparat numai cu ingrediente locale și organice. De exemplu, peștele este de captură, iar păsările sunt de curte. De asemenea, porcii și vițeii provin din ferme individuale mici.
Pentru amenajarea acestui restaurant, s-a folosit doar lemn recuperat. Orice bucată de lemn este veche de cel puțin câteva zeci de ani.
Ferestrele de la bucătărie au fost luate de la o casă părăsită din comuna Perișorul, județul Dolj. Ușa de la bucătărie este de la fostul dispensar din Cioroiași, județul Dolj, iar ușa de la intrare provine de la o casă din Sighișoara.
Grinzile provin de la un hambar vechi, iar dulapurile din zona Mureș, fiecare fiind provenite din altă casă. Podeaua este recuperată din scândură de șură, iar scaunele sunt peste 50, fiind adunate de peste tot.
Chiar și obiectele noi sunt făcute din lemn vechi recuperat. Lego-ul pentru decorațiuni provine din Copenhaga Lego Store și au fost utilizate aproximativ 16.000 de piese.
Mai mulți artiști din Vâlcea, Sighișoara, Harghita și Mediaș au creat vasele, conform site-ului restaurantului.