News

Câți bani dă Germania refugiaților ucraineni care nu muncesc și nu plătesc chirie. Sumele au provocat scandal

Suma de bani pe care o primesc refugiații ucraineni de la statul german, chiar dacă nu muncesc și nu plătesc chirie. S-a creat revoltă printre oameni
25.06.2024 | 08:22
Cati bani da Germania refugiatilor ucraineni care nu muncesc si nu platesc chirie Sumele au provocat scandal
Ce ajutoare sunt oferite pentru refugiații ucraineni. Suma este oferită chiar dacă nu muncesc sau nu plătesc chirie. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ajutoarele oferite refugiaților ucraineni care nu lucrează în Germania au devenit subiectul unei controverse după declarațiile unui oficial de top al Uniunii Creștin-Sociale (CSU) din Bavaria.

Câți bani primesc refugiații ucraineni

Germania, împreună cu Polonia, se numără printre țările care au primit cei mai mulți refugiați ucraineni. Aceștia beneficiază de peste doi ani de un sprijin social mai mare decât cel acordat solicitanților de azil, generând discuții aprinse în urma afirmațiilor lui Alexander Dobrindt, liderul grupului parlamentar CSU din Bundestag, conform RFI, citat de News.ro.

ADVERTISEMENT

„Munciţi în Germania sau întoarceţi-vă în Ucraina, în partea de vest, care este mai sigură”, le-a cerut Alexander Dobrindt refugiaţilor ucraineni să aleagă.

Uniunea Creștin Democrată (CDU), aliata CSU, și Partidul Liberal (FDP), partenerul de coaliție al cancelarului Olaf Scholz, au criticat din ce în ce mai vocal faptul că refugiații ucraineni primesc un ajutor social de 583 de euro pe lună, fără a fi obligați să plătească chirie.

ADVERTISEMENT

Statisticile indică faptul că un număr mai mic de refugiați ucraineni muncesc în Germania comparativ cu Polonia sau țările baltice. Refugiații ucraineni dau vina pe birocrația germană și dificultățile legate de recunoașterea diplomelor lor. Partidul Social Democrat (SPD) al cancelarului Olaf Scholz a refuzat să modifice reglementările actuale.

„Domnul Dobrindt vrea să trimită înapoi femei şi copii care poate şi-au pierdut soţii şi taţii pe front. CSU ar trebui să şteargă cuvântul creştin din numele său”, i-a replicat un oficial SPD.

ADVERTISEMENT

Miliarde de euro pentru refugiați

Refugiații din Ucraina au dreptul în Germania la asistență socială cunoscută sub numele de “Bürgergeld,” destinată celor fără un loc de muncă, scrie dw.com. Persoanele singure primesc 563 de euro pe lună, iar cuplurile primesc 506 euro de persoană. Copiii primesc între 357 și 471 de euro pe lună, în funcție de vârstă. În plus, statul german acoperă costurile pentru asigurarea de sănătate, chirie, încălzire, amenajarea locuinței și rechizite școlare.

Președintele FDP, Christian Lindner, care este și ministru de Finanțe, estimează că bugetul pentru 2024 va aloca între 5,5 și 6 miliarde de euro pentru ajutoarele sociale destinate refugiaților ucraineni din Germania.

ADVERTISEMENT

Conform UNHCR, la mijlocul lunii februarie, în Europa erau înregistrați peste șase milioane de refugiați ucraineni. Germania găzduiește 1,13 milioane dintre aceștia, urmată de Polonia (956.000), Cehia (381.000), Marea Britanie (253.000), Spania (192.000), Italia (168.000) și Olanda (149.000), mai spune dw.com.

În Polonia, refugiații primesc ajutor doar pentru primele trei luni, după care trebuie să se descurce singuri. În Cehia, sprijinul se reduce la 130 de euro pe lună după cinci luni, iar în Marea Britanie ajutorul din partea statului este și mai redus.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a...
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a dat în judecată