News

Câți bani face azi Adriean Videanu. Afacerile fostului primar general al Capitalei au explodat în ultimii ani

Adriean Videanu, fost primar general al Capitalei, este în acest moment unul dintre ce mai prolifici oameni de afaceri din România. Afacerile familiei Videanu au explodat în ultimii ani.
24.04.2022 | 14:32
Cati bani face azi Adriean Videanu Afacerile fostului primar general al Capitalei au explodat in ultimii ani
Afacerile lui Adriean Videanu au explodat în ultimii ani / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Adriean Videanu, fost primar al Bucureștiului și ministru în guvernul PDL, este în acest moment unul dintre ce mai prolifici oameni de afaceri din România. După ce a renunțat la politică, afacerile acestuia au explodat pur și simplu.

În 2009, Adriean Videanu avea o avere de 200 de milioane euro

Videanu a ieșit din prim-planul politicii în 2015, atunci când și-a dat demisia din funcțiile de președinte PDL București și co-președinte al PNL București, ca urmare a punerii lui sub acuzare într-un dosar de corupție. De atunci, Videanu s-a concentrat mai mult pe afaceri și a reușit să-și extindă ”imperiul” controlat de familia lui.

ADVERTISEMENT

În 2009, revista Capital scria că averea lui Videanu era de 200-220 de milioane de euro, afirmație respinsă de fostul ministru. Acesta spunea că averea personală a lui și a soției nu depășește 2 milioane de euro. Politicianul spunea atunci că informațiile din presă sunt doar exagerări.

Afacerile lui Videanu au înregistrat creșteri semnificative în ultimii ani

Potrivit informațiilor obținute de la Registrul Comerțului, Adriean Videanu mai deține părți sociale la o singură firmă, aceasta fiind specializată în comerț cu ridicata a combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate, cu sediul în Teleorman.

ADVERTISEMENT

Videanu deține aici 33% din părțile sociale iar cifra de afaceri în anul 2020 (data ultimului bilanț făcut public pe site-ul Ministerului Finanțelor) a fost de 454.335 de lei. Profitul societății a fost de 231.398 lei, iar datoriile au ajuns la 218.276 lei.

Theda Mar (fost Titan Mar), firma producătoare de materiale de construcții, care i-a adus cei mai mulți bani lui Videanu, a făcut, în 2020, cea mai mare cifră de afaceri din istoria sa. Mai exact, compania a ajuns la încasări de 79,3 milioane lei și un profit de 10,2 milioane lei. Firma are 106 angajați și datorii de 48,3 milioane lei. În companie, Videanu are rolul de administrator, alături de soția și fiica lui. De asemenea, cei doi copii ai fostului politician Andrei și Diana sunt și asociați.

ADVERTISEMENT

Și Marmosim SA, fosta companie de stat, controlată în acest moment de Theda Mar, a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 37,8 milioane lei (cea mai mare din ultimii 10 ani) și un profit net de 2,7 milioane lei. Soții Videanu administrează compania cu sediu în Simeria, cu obiect de activitate: tăierea, fasonarea și finisarea pietrei.

Familia Videanu și-a extins afacerile în urmă cu 3 ani

Soția și copiii lui Videanu mai dețin împreună societatea Theda Stone Paper, înființată în 2019, cu obiect de activitate: cercetare-dezvoltare în științe naturale și inginerie.

ADVERTISEMENT

Miorița Videanu mai deține părți sociale la companiile Theda Mar Design, Roma 12 District SRL și Theda Renew SRL, toate deschise în 2019.

Diana, fiica ex-primarului și-a deschis și o agenție de turism, Hakuna Travel, care încă nu și-a prezentat primele date.

Videanu este inculpat în dosarul Romgaz

Adriean Videanu a fost trimis în judecată în anul 2017, alături de omul de afaceri Ioan Niculae, în dosarul Romgaz. Prejudiciul estimat de procurori este de 300 de milioane de lei. Urmărirea penală a durat, în acest dosar, circa 7 ani, iar procedura camerei preliminare a mai ținut 3 ani. Abia în 2020 a fost stabilit primul termen.

Potrivit DIICOT, în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, Adriean Videanu, în calitate de ministru al energiei, a aprobat, semnat şi susţinut în Guvern şase ordine, respectiv trei memorandumuri, în scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infracţional constituit de către Ioan Niculae şi au utilizat SNGN Romgaz SA (unitate naţională de interes strategic) în interesul privat al SC Interagro SA.

Mai exact, au fost acordate discounturi comerciale substanţiale la livrarea de gaze naturale către această companie, peste plafoanele practicate de Romgaz, precum şi gaze naturale exclusiv din producţia internă, cu nerespectarea dispoziţiilor legale şi în condiţiile în care Interagro înregistra debite istorice la plata gazelor consumate.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde