News

Câţi bani face Gică Hagi cu hotelul de la mare. Cât costă o noapte la Iaki din Mamaia

01.06.2020 | 16:53
Cati bani face Gica Hagi cu hotelul de la mare Cat costa o noapte la Iaki din Mamaia
Hagi a dat lovitura cu hotelul său din stațiunea Mamaia. Sursa foto: Captură TV
ADVERTISEMENT

De la 1 iunie s-a dat oficial startul sezonului estival, astfel că românii pot în sfârșit să meargă pe litoral fără declarație pe proprie răspundere, dar cu condiția să respecte măsurile de distanțare socială. Deși hotelierii se așteaptă la un val uriaș de turiști care să ia cu asalt Marea Neagră în această vară, există riscul ca dorul de vacanță să piară la vederea prețurilor. Nu de alta, dar au înregistrat noi creșteri semnificative, în condițiile în care turismul este unul dintre cele mai afectate sectoare ale economiei românești.

O noapte la hotelul lui Gică Hagi te costă o avere. Câți bani face „Regele” din această afacere

Să mergem, spre exemplu, în nordul stațiunii Mamaia, cea mai selectă zonă de pe întreg litoralul, unde se află și Iaki, hotelul de patru stele deținut de nimeni altul decât Gheorghe Hagi, poate cel mai bun fotbalist din istoria țării noastre. Acesta este frecventat, însă, de milionari și vedete, pentru că doar ele își pot permite să scoată din buzunar 1.795 de lei pentru o singură noapte.

ADVERTISEMENT

Aflat la doar 20 de metri de plaja din Mamaia, hotelul Iaki oferă acces gratuit la o piscină sezonieră în aer liber, un restaurant sezonier cu terasă de vară şi un restaurant deschis pe tot parcursul anului. Conexiunea WiFi este gratuită în toate zonele hotelului.

Camerele şi suitele hotelului Iaki sunt dotate cu aer condiţionat, minibar şi TV prin cablu. Sunt disponibile pachete speciale pentru unele tipuri de unităţi, în funcţie de perioadă.La un cost suplimentar, oaspeţii au acces la un centru spa elegant cu piscină interioară, saună, cadă cu hidromasaj, zonă de fitness, duş emoţional şi duş cu hidromasaj. Se oferă şi servicii de masaj, cu confirmare prealabilă.

ADVERTISEMENT

Restaurantul serveşte preparate din bucătăria românească şi internaţională. Puteţi savura băuturi pe tot parcursul zilei la barul cu pian, pe terasă şi la barul Sunrise de lângă piscina în aer liber. La un cost suplimentar, aveţi la dispoziţie parcare privată în garaj.

Acesta este locul preferat de turiștii din Mamaia, conform comentariilor independente. Cuplurile apreciază în mod deosebit această locaţie. I-au dat scorul 9,4 pentru un sejur pentru 2 persoane. Vorbim limba dumneavoastră!”, este descrierea apărută pe un site de rezervări.

ADVERTISEMENT

Câți bani face „Regele” cu hotelul de la mare

Potrivit Ministerul Finanțelor, hotelul fostului decar al „Generației de Aur” a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 16,9 milioane de lei, în scădere cu 4,5% faţă de anul anterior. Compania Hagi Sport, ce operează hotelul de pe litoral, a raportat şi un profit net mai mic, de doar 741.000 de lei anul trecut, faţă de 2,2 milioane de lei anul anterior, arată datele publice de pe site-ul mfinante.ro. În companie lucrau anul trecut 133 de angajaţi.

Iaki are 4 stele, 125 de camere și este dotat cu restaurant, săli de conferință, spa, precum și piscină. În ciuda profitului obținut de-a lungul timpului, Hagi avea de gând să îl vândă în schimbul unei sume de peste 12 milioane de euro, bani ce urmau să fie investiți în afacerea pe care a dezvoltat-o în ultimii ani în fotbal.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Academia care îi poartă numele și echipa Viitorul, campioană a României în 2017. Hotelul construit în 2004 a avut în 2015 afaceri de 3 milioane de euro şi un profit net de 500.000 de euro.

ADVERTISEMENT