Life

Câți bani face un român care muncește la cules de sparanghel în Germania. Salariile au crescut foarte mult în 2024

Cu cât este plătit un român care muncește la cules de sparanghel în Germania. Salariile au crescut în 2024 chiar și de trei ori.
30.05.2024 | 07:43
Cati bani face un roman care munceste la cules de sparanghel in Germania Salariile au crescut foarte mult in 2024
Românii, plătiți cu salarii foarte mari în Germania, la cules de sparanghel. Sursa foto: Serviciu Românesc
ADVERTISEMENT

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă peste hotare, bine plătit, aveți ca opțiune culesul de sparanghel, în Germania. Aici, salariile s-au majorat în 2024, iar cele mai mici sunt similare cu ale unui medic în România, cu experiență, sau cu ale unui IT-ist sau manager.

Cu cât poți fi plătit pentru cules sparanghel în Germania

Fenomenul plecării românilor la muncă, în străinătate, pentru un trai decent pe care nu-l pot avea în țara natală, capătă amploare de la o zi la alta. Nici nu este de mirare, având în vedere că patronii din zone precum Germania, Franța, Spania, Italia, Anglia sau Austria le oferă remunerații pe măsură.

ADVERTISEMENT

Mai exact, salariul pentru culegătorii de sparanghel poate ajunge chiar și la 3000 de euro pe lună, dezavantajul fiind acela că se încheie contractul pe o perioadă de trei luni, în multe cazuri. Pe lângă salariu, angajatorii promit și cazare și asigurare de sănătate, așa cum apare într-un anunț recent, scrie romaniatv.net

Suma pe care o oferă acum fermierii nemți este mai mare față de anii anteriori, chiar triplă. Într-o altă ofertă este menționat faptul că un culegător de sparanghel poate primi cel puțin 2000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Dacă v-am stârnit interesul, aflați că sezonul de cules sparanghel începe din iunie și se va încheia la începutul lunii septembrie. Sunt persoane care pleacă din luna martie sau din aprilie pentru a prinde loc.

Cerințele pentru o persoană care vrea să lucreze la cules de sparanghel în Germania sunt: seriozitate, lipsa cazierului judiciar și promptitudinea. Beneficiile sunt multiple, printre care transportul asigurat, plata suplimentară pentru munca în plus, o masă caldă pe zi, gratuită și acces la magazin sau supermarket.

ADVERTISEMENT

Mulți tineri români nu mai vor la facultate din cauza salariilor mici

Salariile pe care le pot avea peste hotare comparativ cu cele din România, îi pun serios pe gânduri pe mulți tineri români. Statisticile arată că voința acestora de a se mai înscrie la o facultate scade, deoarece au descoperit că aceasta nu le garantează un salariu mai bun.

România este pe ultimul loc în UE în ceea ce privește procentul tinerilor absolvenți de studii superioare. Doar 23% dintre românii cu vârste între 25 și 34 de ani au urmat această treaptă de învățământ, în timp ce media europeană este de 43%.

ADVERTISEMENT

”Nu mă ajută cu nimic. Am impresia că o fac și termin facultatea și mă angajez pe un salariu de 3.000 de lei? În afară, dacă aș face aceeași facultate, design vestimentar, asta aș vrea să fac, sigur mi-aș găsi un job bine plătit”, a declarat Ciprian, un tânăr, pentru Știrile Protv.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur...
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
România, amenințată de mari inundații. Este alertă națională
România, amenințată de mari inundații. Este alertă națională
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile...
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile de lux