Fotbal international

Câţi bani i-a adus Ovidiu Haţegan lui Sebastian Colţescu! L-a ajutat să se îmbogăţească în Liga Campionilor

09.12.2020 | 11:40
Cati bani ia adus Ovidiu Hategan lui Sebastian Coltescu La ajutat sa se imbogateasca in Liga Campionilor
Presa internațională a reacționat la verdictul UEFA, în cazul lui Colțescu și Șovre: „Fără discriminare!”. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Brigada lui Ovidiu Haţegan este în centrul unui scandal rasist, după ce Sebastian Colţescu a avut un derapaj în PSG – Başakşehir. FANATIK îţi prezintă câţi bani a câştigat arbitrul oltean în meciurile din Liga Campionilor şi cum a fost ajutat de colegul său să se îmbogăţească.

Sebastian Colţescu ar fi trebuit să părăsească lista FIFA încă din 2018, însă a fost salvat de Ovidiu Haţegan. Kyros Vassaras a vrut să-l elimine de pe listă acum doi ani, însă olteanul a fost ajutat de faptul că făcea parte din brigada arbitrului arădean.

ADVERTISEMENT

FANATIK a anunţat recent că Sebastian Colţescu a fost scos de pe lista FIFA pentru 2021, astfel că PSG – Başakşehir trebuia să fie ultimul meci european pentru arbitrul din Craiova. Tocmai la această partidă, “rezerva” l-a lovit indirect pe Ovidiu Haţegan, omul care îl salvase în 2018 şi care i-a adus bani buni prin delegările în Liga Campionilor.

Ovidiu Haţegan l-a ajutat pe Sebastian Colţescu să facă bani în Liga Campionilor

Un arbitru de rezervă primeşte în jur de 750 de euro pentru fiecare meci din faza grupelor Ligii Campionilor. Din 2018, când Ovidiu Haţegan l-a salvat, şi până în prezent, Sebastian Colţescu a făcut parte din brigada primului în 10 meciuri din cele 13 în care arădeanul a fost delegat.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2018-2019, Sebastian Colţescu a fost arbitru adiţional în brigada lui Ovidiu Haţegan pentru meciurile din grupele Ligii Campionilor. Cu patru partide bifate în acea stagiune din UEFA Champions League, arbitrul din Craiova a încasat 4.000 de euro.

Sebastian Colţescu a devenit reverva lui Ovidiu Haţegan din sezonul 2019-2020 şi a ratat doar trei delegări în Liga Campionilor. Pentru cele şase meciuri bifate în ultimele două stagiuni, arbitrul de 43 de ani a primit un barem total de 4.500 de euro. Astfel, în total, Colţescu a câştigat 8.500 de euro în ultimele trei sezoane, când a făcut parte din brigada lui Ovidiu Haţegan.

ADVERTISEMENT

Sebastian Colţescu, meciuri europene mediocre în ultimii doi ani

Ca arbitru central, Sebastian Colţescu a fost delegat la multe meciuri mediocre în ultimii doi ani. În actualul sezon, craioveanul a fost la centru în două partide din cupele europene, ambele în fazele preliminarii.

Olteanul a arbitrat Ararat-Armenia – Omonia Nicosia (preliminarii Liga Campionilor) şi Petrocub – Backa Topola (preliminarii Europa League). Tot în 2020, Sebastian Colţescu a primit o delegare şi la un meci amical. Pe 11 noiembrie, olteanul a arbitrat partida Bulgaria – Gibraltar 3-0.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2019-2020, Sebastian Colţescu a fost delegat la un singur meci european, Siroki Brijeg – FK Kairat (preliminarii Europa League).

Scandal rasist la meciul PSG – Başakşehir

Meciul PSG – Başakşehir ar fi trebuit să fie ultimul pentru Sebastian Colţescu. În minutul 13 al partidei, arbitrul de rezervă i-a semnalat lui Ovidiu Haţegan că antrenorul secund al turcilor a avut un comprtament neadecvat. Ca să-l identifice, “rezerva” a folosit un limbaj care a provocat cel mai mare scandal rasist din istoria Ligii Campionilor.

“Dă-i galben lu’ ăla negru. Nu se poate aşa ceva. Vezi cine e şi dă-i galben lu’ ăla negru”, a fost remarca lui Sebastian Colţescu. Jucătorii ambelor echipe nu au vrut să mai continue meciul, care a fost abadonat şi reprogramat să se joace miercuri, de la ora 19:55.

ADVERTISEMENT