Life

Câți bani ia un profesor român în Austria. Salariul e ireal în comparație cu ce se întâmplă în țară

Ce venit are un cadru didactic român în Austria. Suma este impresionantă față de cea primită în momentul de față în România.
26.05.2023 | 19:40
Cati bani ia un profesor roman in Austria Salariul e ireal in comparatie cu ce se intampla in tara
Ce venit are un cadru didactic român în Austria. Suma este impresionantă față de cea primită în momentul de față în România. Sursa foto: Facebook / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Câți bani ia un profesor român în Austria. Salariul e ireal în comparație cu ce se întâmplă în țară, în contextul în care profesorii au intrat în grevă de aproximativ o săptămână pentru a cere dublarea salariilor.

Ce venit are un cadru didactic român în Austria. Suma este impresionantă față de cea primită în momentul de față în România

Un cadru didactic român care lucrează în Austria de ani buni a dezvăluit ce venit încasează. Suma este impresionantă față de cea primită în momentul de față în țara noastră. Diferențele sunt uriașe între cele două țări.

ADVERTISEMENT

Cezar Marksteiner Ungureanu, doctor în etică socială, profesor și preot peste hotare, a dezvăluit că un cadru didactic cu 30 de ani vechime primește în jur de 4.000 – 5.000 de euro pe lună. În țară pentru aceeași experiență se încasează un salariu de 1.000 de euro.

Primul venit încasat de român în Austria a fost de 1.500 de euro, precizând că profesorii primesc 14 salarii pe an. Dascălul mai subliniază faptul că angajații din Educație din România nu sunt plătiți deloc bine.

ADVERTISEMENT

„Despre salariile profesorilor. Primul meu salariu ca profesor în Austria a fost de aproximativ 1.540 euro pe lună. Aici se primesc 14 salarii pe an. Deci am început cu un salariu mai mare decât cel al unui profesor român cu vechime de 30 de ani.

Un profesor cu 30 de ani vechime primește în Austria vreo 4.000-5.000 de euro pe lună. Punctul de plecare în cazul grevei profesorilor este următorul: statul român îi plătește pe profesori MI-ZE-RA-BIL.

ADVERTISEMENT

Măriți salariile și lăsați prostiile cu sporuri și alte tâmpenii”, a scris românul originar din orașul Suceava, pe pagina de Facebook. Profesorul din Austria este de partea dascălilor care au intrat în grevă zilele astea.

Greva profesorilor continuă

Greva profesorilor din România continuă și săptămâna următoare. În cursul zilei de marți, 30 mai 2023, cadrele didactice vor ieși din nou în stradă pentru a-și cere drepturile, printre acestea fiind mărirea salariilor încasate.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, dascălii susțin că nu s-a pus problema înghețării anului școlar 2022 – 2023. Cel mai probabil elevii vor reveni în bănci pentru închiderea mediilor și situațiilor. E posibil ca anul școlar să se termine mai târziu decât programa inițială.

ADVERTISEMENT
Tags: