Sport

Câţi bani încasează lunar Cristina Neagu la CSM Bucureşti şi Iulia Dumanska la Râmnicu Vâlcea! Salariile handbalistelor din lotul României de la EURO 2018

08.12.2018 | 12:23
Câţi bani încasează lunar Cristina Neagu la CSM Bucureşti şi Iulia Dumanska la Râmnicu Vâlcea

Cristina Neagu şi Iulia Dumanska, vedetele echipelor CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea, sunt două dintre handbalistele care câştigă cei mai mulţi bani din lotul României la EURO 2018. Înainte de meciurile din grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin din Franţa, spaniolii au fost surprinşi de salariul pe care îl încaseasă vedeta tricolorelor la campioana României.

La CSM Bucureşti, Cristina Neagu câştigă 264.000 de euro net pe an, ceea ce înseamnă că are un salariu lunar de 22.000 de euro. În aceste condiţii, inter-ul stânga al campioanei României este cea mai bine plătită handbalistă din lume, iar performanţele obţinute în ultimii ani îi dau tot dreptul să fie lider la acest capitol. Românca a primit de trei ori premiul IHF pentru cea mai bună jucătoare a anului, un adevărat record în lumea handbalului.

Iulia Dumanska câştigă 25% din banii Cristinei Neagu

Cristina Neagu este lider la capitolul bani încasaţi, însă nici colegele ei de la naţională, printre care şi Iulia Dumanska, nu stau mai rău. Portarul selecţionatei antrenate de Ambros Martin s-a transferat în vară de la SCM Craiova la SCM Râmnicu Vâlcea. La revelaţia actualului sezon din Liga Florilor, handbalista de 22 de ani are un salariu de 5.000 de euro pe lună. Unul asemănător cu cel primit de celelalte handbaliste din lotul lui Ambros Martin pentru EURO 2018.

Câţi bani încasează lunar Cristina Neagu la CSM Bucureşti şi Iulia Dumanska la Râmnicu Vâlcea. Salariile handbalistelor din lotul României
Câţi bani încasează lunar Cristina Neagu la CSM Bucureşti şi Iulia Dumanska la Râmnicu Vâlcea. Salariile handbalistelor din lotul României

Dintre cele 17 handbaliste din lotul României la EURO 2018, zece evoluează în Liga Florilor. Aneta Udriştioiu, transferată în 2017 de la Dunărea Brăila la CSM Bucureşti, avea un salariu între de 2.000 de euro la fosta formaţie, însă încasează mai mulţi bani la campioana României, echipă cunoscută că plăteşte foarte bine. Tot din prima ligă a României vine şi Valentina Ardean-Elisei, handbalista cu cele mai multe selecţii din lotul lui Ambros Martin. Extrema stânga a plecat în vară de la SCM Craiova la Gloria Bistriţa, unde are un salariu de 6.500 de euro.

Se câştigă mai bine în străinătate?

Din lotul României la Campionatul European de handbal feminin din Franţa, şapte jucătoare evoluează în străinătate. Melinda Geiger, Gabriela Perianu, Denisa Dedu (toate trei la Siofok), Mădălina Zamfirescu (Debrecen) şi Ana Maria Dragut (Kisvardai KC) joacă în prima ligă din Ungaria. Media de salarii la Siofok şi Kisvardai este una între 2.500 şi 2.800 de euro, în timp ce la Debrecen, media este între 650 şi 1.000 de euro. La echipele lor de club, româncele sunt printre jucătoarele cheie, astfel că salariul acestora este peste media echipei.

Crina Pintea este una dintre cele mai bune handbaliste ale României la acest turneu final, iar Gyor a pus deja ochii pe pivotul naţionalei şi este dispusă să plătească 50.000 de euro. Handbalista de 28 de ani s-a transferat în 2017 de la Thuringer la Paris Issy, unde a devenit rapid una dintre cele mai bune jucătoare ale echipei. În actualul sezon din prima ligă a Franţei, media salarială este de 2.690 de euro, însă echipa din capitala Franţei este una dintre formaţiile care oferă contracte generoase. Cristina Laslo, campioană mondială la juniori, evoluează din 2017 la Buducnost, unde media de salarii este de 3.000 de euro.

Lotul României la Campionatul European de handbal feminin din Franţa

Portari: Denisa Dedu (Siofok), Yuliya Dumanska (SCM Râmnicu Vâlcea)

Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona Braşov), Aneta Udriştioiu (CSM Bucureşti)

Extreme stânga: Valentina Ardean Elisei (CS Gloria Bistriţa), Elena Florică (SCM Râmnicu Vâlcea)

Interi dreapta: Ana-Maria Dragut (Kisvardai KC), Melinda Geiger (Siofok)

Centri: Eliza Buceschi (Corona Braşov), Cristina Laslo (Buducnost Podgorica), Mădălina Zamfirescu (Debrecen)

Inter stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (Siofok), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare)

Pivoţi: Raluca Băcăoanu (SCM Râmnicu Vâlcea), Crina Pintea (Issy Paris), Daniela Raţiu (Gloria Bistriţa)

Programul României în grupele principale de la Campionatul European de handbal feminin din Franţa

9 decembrie, ora 19:00 – România – Olanda (sala “Palais des Sports Jean Weille” din Nancy)

11 decembrie, ora 19:00 – România – Spania (sala “Palais des Sports Jean Weille” din Nancy)

12 decembrie, ora 19:00 – România – Ungaria (sala “Palais des Sports Jean Weille” din Nancy)