Simona Halep

Câți bani încasează Simona Halep pentru calificarea în sferturi la WTA Eastbourne

26.06.2019 | 18:46
Cati bani incaseaza Simona Halep pentru calificarea in sferturi la WTA Eastbourne

Jucătoarea de tenis Simona Halep a reușit o victorie importantă în fața Polonei Hercog, în optimile de finală de la Eastbourne, scor 6-1, 4-6, 6-3. Astfel, românca, a șasea favorită, ajunge în sferturile turneului de iarbă britanic, unde o va întâlni pe germanca Angelique Kerber, cap de serie numărul 4, într-un meci care se anunță de mare calitate ținând cont de thriller-uri oferite de cele două în meciurile anterioare.

Câți bani încasează Simona Halep pentru calificarea în sferturi la WTA Eastbourne

Pentru calificarea în sferturile de finală de la WTA Eastbourne, Simona Halep va încasa o sumă consistentă de bani. Românca va primi un premiu în valoare totală de 23.455 de dolari și 100 de puncte în clasamentul WTA. Fostul lider mondial nu are puncte de apărat la turneul de categorie Premier de la Eastbourne, astfel că orice tur trecut înseamnă un plus.

În cazul în care o va învinge și pe Angelique Kerber în sferturile de finală, Simona Halep va ajunge la un premiu de 46.275 de dolari și la 185 de puncte de WTA. Mai departe, pentru o eventuală calificare în finală, românca va primi 92.540 de dolari și 305 puncte WTA, în timp ce în cazul în care va reuși să câștige trofeul va primi 173.680 de dolari și 470 de puncte WTA.

Simona Halep sărbătorind victoria din meciul cu Su-Wei Hsieh din turul 2 de la Eastbourne

Halep își poate mări veniturile și din proba de dublu

Simona Halep își poate rotunji veniturile la Eastbourne și din proba de dublu, acolo unde evoluează împreună cu Raluca Olaru, o specialistă a acestei probe. Cele două românce sunt calificate în sferturile de finală, acolo unde vor juca miercuri, în jurul orei 19:30, împotriva cuplului Alicja Rosolska/Zhaoxuan Yang (Polonia/China). În cazul în care vor câștiga turneul de la Eastbourne, româncele vor primi un cec în valoare de 54.695 de dolari.

După turneul de la Eastbourne, Simona Halep va lua startul la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Organizatorii au anunțat capii de serie pentru competiția care va începe luni, iar românca va fi a șaptea favorită, după Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Karolina Pliskova, Kiki Bertens, Angelique Kerber și Petra Kvitova.