News

Câți bani intră în țară prin PNRR. Câte obiective au îndeplinit guvernanții

Nicolae Ciucă a anunţat atingerea celor mai importante obiective din PNRR. Câte dintre acestea au fost îndeplinite și câți bani întră în țară prin PNRR
01.04.2022 | 07:26
Cati bani intra in tara prin PNRR Cate obiective au indeplinit guvernantii
ADVERTISEMENT

Aproape 30 de miliarde de euro intră în țară prin PNRR. Premierul României a declarat că banii vor fi investiți pentru dezvoltare și în beneficiul cetățenilor. Acesta a precizat câte obiective au fost îndeplinite.

Câte obiective din PNRR au îndeplinit guvernanții

Într-o postare pe pagina oficială a Guvernului României, prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat, joi seară, că toate cele 24 de ţinte şi jaloane din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) asumate de România pentru primul trimestru au fost îndeplinite.

ADVERTISEMENT

“Toate cele 24 de ţinte şi jaloane din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) asumate pentru primul trimestru al acestui an sunt îndeplinite din perspectiva responsabilităţii Guvernului. A fost un efort de echipă. Mulţumesc tuturor celor implicaţi!”, a susținut premierul.

Nicolae Ciucă a mai menționat faptul că Executivul își va continua activitatea astfel încât să fie valorificați toți banii primiți prin PNRR.

ADVERTISEMENT

“Activitatea noastră va continua în același ritm susținut pentru a valorifica cele aproape 30 de miliarde de euro, bani pe care îi vom investi pentru dezvoltarea României și în beneficiul cetățenilor”, a mai transmis acesta.

Două ținte din PNRR rămân restante

Guvernul a aprobat, miercuri, mai multe acte normative pentru atingerea jaloanelor şi ţintelor pe care România le are de gestionat trimestrul acesta, care se închide joi.

ADVERTISEMENT

Ministrul fondurilor europene, Dan Vîlceanu, a anunțat miercuri că rămân două ținte restante, care vor fi închise în următoarele 14 zile.

“Dintr-un total de 24 de jaloane, au fost închise 11 până astăzi (miercuri – n.r.). În şedinţa de guvern mai fost închise încă 5 şi rămân 6 să fie închise astăzi şi mâine (joi – n.r.). Sunt acte care nu necesită întâlniri ale guvernului, sunt strict proceduri interne în anumite ministere, rămânînd ca două să fie închise în următoarele 2 săptămâni.

ADVERTISEMENT

Mă refer la jaloanele de la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, unde, aşa cum ştiţi, există câteva chestiuni sensibile în ceea ce în zona de cloud guvernamental, lucru care necesită o comunicare mult mai aplicată cu Comisia Europeană, astfel încât să nu ne apucăm să facem demersuri care după aceea să fie neagreate cu Comisia”, a subliniat acesta.

ADVERTISEMENT