Dorin Cocos a făcut milioane de euro din parcări și a ajuns, în urmă cu un deceniu să fie considerat printre cei mai bogați români, cu o avere estimată la 12-13 milioane euro. În prezent, acesta mai are doar câteva business-uri care nu au rupt gura târgului în ceea ce privește încasările.
Dorin Cocoș a divorțat de Elena Udrea în anul 2013, iar cei doi și-au împărțit o avere considerabilă. Atunci, fostul ministru s-a ales cu mai multe terenuri în București, totalizând câteva mii de metri pătrați, imobile în București și Pipera, bijuterii de 50.000 de euro, conturi bancare, precum și două automobile.
Pentru Dorin Cocoș începuseră deja problemele, numele lui apărând în dosare celebre precum Microsoft sau ALRO. În 2016, Cocoș a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare în primul dintre ele, iar ANAF a trecut la recuperarea prejudiciului calculat la 9 milioane de euro.
Astăzi, afacerile lui Dorin Cocoș s-au restrâns considerabil iar business-urile pe care le are sunt departe de profitul spectaculos pe care acesta îl bifa în urmă cu ceva ani.
Cea mai importantă afacere a lui Dorin Cocoș a rămas compania Euro Hotels International Co SRL, care are în administrare două hoteluri, în București. Aici, Dorin Cocoș este asociat în proporții egale cu Stana Tudor, nimeni alta decât mama lui Iulian Tudor, un vechi prieten al lui Cocoș. Acesta este consul onorific al Republicii Guineea la București și s-a zvonit că ar fi fost nașul de cununie al Elenei și al lui Dorin, la nunta pe care au avut-o în 2003, în Statele Unite. Udrea a dezmințit însă această informație.
Compania hotelieră a lui Dorin Cocoș a suferit însă destul de mult în 2020, ultimul an raportat la Ministerul Finanțelor Publice. Firma a realizat o cifră de afaceri de 2,45 milioane lei, de trei ori mai mică decât în anul precedent. Pentru prima dată, firma a încheiat pe pierdere de aproape 1.000.000 de lei, datoriile au ajuns la 7,35 milioane euro iar numărul de angajați mediu a scăzut de la 53 la 43.
O altă firmă a lui Cocoș este Centrul de Distribuție și Comerț Internațional SRL, cu sediu în Piața Crângași, având ca obiect principal de activitate comerțul cu ridicata al fructelor și legumelor. Cocoș deține 95% din părțile sociale ale acestei societăți, în timp ce restul îi revine Bogdanei Cătălina Mihai. Compania nu a mai avut activitate din 2013, ceea ce înseamnă că fostul soț al Elenei Udrea nu a vândut cam nimic la tarabă.
Asta pentru că până în 2019, firma a avut un alt nume și un alt obiect de activitate: se numea Centrul de Diagnostic Clinic International SRL, se ocupa cu asistența medicală și avea sediul la hotelul lui Cocoș. Cum numele vechi al firmei apărea prin dosarele deschise la DNA, afaceristul s-a gândit, probabil, să-l schimbe și să dea un suflu nou business-ului.
În fine, o altă afacere a lui Dorin Cocoș este Calmari Trading Impex SRL, care se ocupă cu închirierea și subînchirerea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Nici această firmă cu a avut încasări, începând cu anul 2014, cu excepția anului 2018, când a înregistrat o cifră de afaceri de 140.000 de lei. Compania nu are nici un angajat și îi aparține în proporție de 100% lui Dorin Cocoș.
Dorin Cocoș s-a lansat în afaceri la începutul anilor ’90, când a început să aducă marfă din Turcia și s-o vândă pe piața din România. Ulterior, i-a cunoscut pe Adrian Petrache și Alexandru Bittner, cu care s-a asociat în nu mai puțin de 11 firme. Cea mai importantă a fost Dali Exim, societatea care a câștigat, în 1995, licitația pentru administrarea a 3.000 de locuri de parcare. Business-ul s-a prăbușit după venirea lui Sorin Oprescu la primăria Capitalei, care a reziliat contractul pentru parcări.
În iulie 1996, Cocoș, Bittner și Petrache se asociază într-o companie care se ocupă cu acordarea certificatelor medicale pentru muncitorii români, care plecau în străinătate.
Un alt business mai vechi al lui Cocoș a fost New Global Investments SRL, firmă de construcții în care acesta s-a asociat cu Dumitru Nicolae alias Niro.
În 2003, Dorin Cocoș a intrat în firma înființată de soția lui, Elena Udrea cu Ana Maria Topoliceanu, fostă șefă a Companiei Naționale de Investiții, Elan Group SRL. Firma a fost dizolvată în 2015.
Dorin Cocoș a fost condamnat, în decembrie 2021, la un an de închisoare pentru spălare de bani, fiind acuzat de procurorii DNA că a ascuns o parte din cei 9 milioane de euro primiți ca mită în dosarul Microsoft, prin contracte fictive.
Pedeapsa s-a contopit cu o condamnare definitivă la 2 ani și 4 luni, în dosarul Microsoft, de unde a rezultat o pedeapsă de 2 ani și 8 luni de închisoare. Instanța a decis suspendarea condamnării, având în vedere că acesta a executat deja 1 an și 8 luni de închisoare.