News

Câți bani oferă Patriarhia Română pentru răniții de la Crevedia. Arhiepiscopia Bucureștilor va plăti serviciile funerare pentru cei decedați

Patriarhia Română reacționează după tragedia de la Crevedia. Vasile Bănescu vorbește despre „înmulțirea tragediilor din spațiul public”
27.08.2023 | 16:59
Cati bani ofera Patriarhia Romana pentru ranitii de la Crevedia Arhiepiscopia Bucurestilor va plati serviciile funerare pentru cei decedati
Patriarhia Română oferă ajutor familiilor victimelor și cere solidaritate cu cei sinistrați / Foto: colaj, Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Patriarhia Română a reacționat la rândul ei după cumplita tragedie din localitatea Crevedia, soldată cu doi morți și zeci de răniți, mulți grav, arși și intubați. Totodată, Patriarhia a anunțat că va oferi un prijin financiar de 3.000 lei fiecărei familii cu victime ale acestui accident.

„Înmulțirea tragediilor din spațiul public românesc”

Într-un mesaj intitulat „Solidarizare creștină cu victimele tragediei de la Crevedia”, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a avertizat că „înmulțirea tragediilor din spațiul public românesc devine un ascuțit semn de îngrijorare față de întreaga evoluție (morală) a societății noastre”.

ADVERTISEMENT

„Patriarhia Română exprimă profundul său regret pentru victimele exploziei petrecute sâmbătă, 26 august 2023, în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița.

Acest tragic eveniment soldat cu multe victime umane, în cazul actual două persoane decedate și 56 rănite, este unul care ne solidarizează cu familiile greu încercate ale acestora.

ADVERTISEMENT

În aceste sens, Patriarhia Română acordă un sprijin financiar de 3.000 lei fiecărei familii cu victime ale acestui accident, iar Arhiepiscopia Bucureștilor se oferă să susţină integral costurile legate de serviciile funerare ale persoanelor care au trecut la cele veșnice în urma tragicului accident”, se arată în postarea lui Vasile Bănescu.

„Ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască grabnică însănătoșire”

„La rândul ei, Arhiepiscopia Târgoviștei, prin departamentul social-filantropic, este alături de familiile victimelor prin ajutorare concretă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Patriarhia Română adresează un îndemn frățesc eparhiilor ortodoxe românești din ţările unde sunt transportate victimele în stare gravă să contribuie prin donații la costurile suplimentare ocazionate de transportul victimelor transferate la spitalele din străinătate de la aeroporturile unde ajung răniții până la clinicile care îi preiau, precum și la costurile de cazare a membrilor familiilor care i-ar putea însoți pe acești grav răniți.

Ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască grabnică însănătoșire celor ajunși pe patul de suferință din cauza acestei tragedii, să-i mângâie și să-i întărească pe cei apropiați!

ADVERTISEMENT

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

P.S.

Orice act de solidarizare concretă cu victimele de orice fel, mai ales cu cele ale unei tragedii, este manifestarea prin excelență a responsabilității firești față de celălalt, rodită de credință și de atenția noastră morală. Înmulțirea tragediilor din spațiul public românesc devine un ascuțit semn de îngrijorare față de întreaga evoluție (morală) a societății noastre”.

46 de victime, internate în spitalele din București

„În spitalele din București sunt internate în acest moment 46 de victime ale exploziilor care au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa: 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, 4 la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, 1 la Elias. 8 pacienți sunt intubați. Cifrele vor fi actualizate pe măsură ce apar noi informații”, a comunicat, duminică, Ministerul Sănătății.

„În Spitalul Clinic de Urgență București au ajuns 31 de pacienți (dintre care 5 intubați) ca urmare a exploziei care a avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. În acest moment, sunt internați 26 de pacienți, dintre care 3 intubați. Toți pacienții au fost operați, cu toaletarea arsurilor, în cursul nopții. O parte dintre ei au fost supuși și astăzi unor proceduri operatorii”.

Doi răniți, tranferați la Bruxelles, demersuri pentru alți șase

„Doi pacienți au fost transferați la Bruxelles. Pentru alți 6 pacienți se fac în acest moment demersuri pentru transferul lor în străinătate. Cei trei civili din explozia inițială sunt în stare foarte gravă. Nu suportă transport în acest moment. Restul pacienților sunt stabili sau cu evoluție ușor favorabilă”.

„La Spitalul de Arși sunt internați 2 pacienți în secția de chirurgie plastică, amândoi sunt stabili. La Spitalul Universitar e internat 1 pacient în secția de chirurgie plastică. La Spitalul Elias – 1 pacient în stare stabilă – internat în secția de ORL.

„La Spitalul Bagdasar Arseni s-au prezentat 13 pacienți din care: 2 au fost transferați la Milano, 2 sunt în ATI în stare gravă, 8 stabili internați în sectia de chirurgie plastică și 1 pacient stabil în secția de chirurgie. În Spitalul Județean din Târgoviște a mai rămas internat un singur pacient în stare stabilă”.

Ciolacu: „Toți vinovații direcți sau morali vor plăti”

Într-un mesaj postat pe contul său Facebook, premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări că „vinovații vor plăti pentru această tragedie” și că,  începând de luni,  toate stațiile GPL din România vor fi verificate

„Am mers la Crevedia ca să mă asigur că toți oamenii afectați de explozie au unde să stea la noapte și că vor fi ajutați să își repare casele. Vom evalua pagubele și vom acorda un sprijin din fondul de rezervă al Guvernului.

Vreau să fiu foarte clar: toți vinovații direcți sau morali pentru această tragedie vor plăti, indiferent cine sunt și ce funcții ocupă. Legea trebuie aplicată la virgulă!

De mâine, toate stațiile GPL din țară vor fi verificate, iar cele care nu sunt conforme vor fi închise pe loc. Dacă este nevoie de modificări legislative le vom face rapid prin ordonanță de urgență”, se arată în postarea lui Marcel Ciolacu.

 

ADVERTISEMENT