Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Câți bani pierde Farul după ce a fost interzisă în Europa de UEFA. “Pentru noi, miza este imensă” Video exclusiv

Cristian Bivolaru, director general la Farul, a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre interdicția de a evolua în cupele europene pe care liderul din SuperLiga a primit-o de la UEFA.
12.11.2022 | 18:04
Cati bani pierde Farul dupa ce a fost interzisa in Europa de UEFA Pentru noi miza este imensa Video exclusiv
UEFA își propune să modifice regulamentul din sezonul 2024/2025. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Veste cumplită pentru fotbalul românesc, după ce Farul Constanța, liderul din SuperLiga, a fost interzisă de UEFA în cupele europene. Totul pornind de la schimbarea numelui din Viitorul în Farul.

Câți bani pierde Farul după ce a fost interzisă în Europa de UEFA. Cristian Bivolaru, despre cel mai negru scenariu pentru liderul din SuperLiga

Cei de la Farul au făcut apel împotriva deciziei UEFA, iar dosarul merge la TAS. Directorului general Cristi Bivolaru al “marinarilor”, consideră că UEFA face o mare nedreptate pentru echipa lui Gheorghe Hagi. O nedreptate care ar putea produce însemnate prejudicii financiare.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

“Vrem nu vrem, este realitate. Un astfel de scenariu trebuie luat în calcul. Echipa joacă și campionat și cupă, ambele sunt priorități. Este posibil ca sumele pe care le pierdem să fie de peste 10-15 milioane de euro.

Există și reversul valabil. Nu avem nicio garanție că vom juca în cupele europene din punct de vedere sportiv. În 2017 când am câștigat campionatul, decizia finală a dat-o tot TAS-ul. Atunci ne judecam cu FCSB, ei au demarat acea acțiune.

ADVERTISEMENT

Dezvăluirea lui Cristi Bivolaru la FANATIK SUPERLIGA. UEFA a apelat în procseul cu Farul la aceeași firmă de avocatură folosită de constănțeni cu FCSB, în 2017

Lucrurile erau mai simple, nu erai opus unui asemenea titan cum este UEFA. Să nu uităm că de la Lausanne la Nyon sunt 30 de kilometri. Pentru noi miza este extrem de importantă, pentru ei aproape zero.

Dar imaginea este importantă. De asta au și decis să nu se apere intern și au apelat, culmea, la societatea de avocatură pe care am avut-o și noi în cazul cu FCSB. Una dintre cele mai puternice din Elveția. Ar fi păcat, mai ales că este total incorect. Noi nu am produs niciun fel de prejudiciu nimănui”, a explicat Cristian Bivolaru la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Farul Constanța are un sezon de vis, atât în SuperLiga cât și în Cupa României. Echipa lui Gheorghe Hagi este pe primul loc în campionat, cu 40 de puncte după primele 17 etape.

Farul are opt puncte peste ocupanta locului doi, Rapid, iar locul în faza play-off din SuperLiga pare deja adjudecat. De asemenea, Farul stă foarte bine și în Cupa României.

ADVERTISEMENT

Cu o formulă de start plină de jucători foarte tineri, Farul a învins în Giulești, pe Rapid, scor 2-0. Pentru calificarea în sferturile de finală, echipa lui Gheorghe Hagi va înfrunta pe CFR Cluj în ultima etapă din grupă.

ADVERTISEMENT