Fotbal intern

Câți bani pierde FRF după Islanda-România 2-1! Suma uriașă ratată de tricolori

08.10.2020 | 23:54
Cati bani pierde FRF dupa IslandaRomania 21 Suma uriasa ratata de tricolori
ADVERTISEMENT

Rezultatul barajului cu Islanda nu are doar consecințe sportive, ci și financiare. Dezamăgirea ratării calificării este dublată și de cea a veștii legate de câți bani pierde FRF după Islanda-România 2-1.

Calificarea la Euro 2020 ar fi adus în conturile forului condus de Răzvan Burleanu peste 9 milioane de euro! După înfrângerea de la Reykjavik, ai noștri pot fi siguri că nu se vor mai alege cu nimic.

ADVERTISEMENT

Pentru România, o victorie în duelul din Islanda ar fi însemnat șansa de a întâlni Ungaria în ultima fază a barajului pentru Euro, iar dacă am fi câștigat și contra vecinilor, ne-am fi asigurat o sumă impresionantă din partea UEFA.

Câți bani pierde FRF după Islanda-România 2-1! Peste 9 milioane de euro

Nu doar miza sportivă a fost uriașă în această seară. O victorie contra islandezilor, ne-ar fi adus mai aproape de a fi prezenți la Euro 2020, competiția ce se va desfășura în vara anului viitor. Și România va găzdui meciuri în grupele competiției, însă echipa noastră nu va fi prezentă pe gazon.

ADVERTISEMENT

Încă o calificare ratată, încă o dezamăgire pentru fanii naționalei și încă o sumă importantă de bani pe care FRF o pierde. Este vorba de 9.250.000 de euro, suma pe care o primesc toate naționalele care se califică la Euro!

De altfel, această sumă putea fi chiar mai mare, dacă România s-ar fi calificat la Euro și ar fi reușit să obțină și câteva rezultate bune. UEFA răsplătește fiecare punct obținut în grupe cu 750.000 de euro.

ADVERTISEMENT
  • Calificarea la EURO 2020: 9.250.000 de euro
  • Victorie în grupă: 1.500.000 de euro
  • Remiză în grupă: 750.000 de euro
  • Calificare în optimi: 2.000.000 de euro
  • Calificare în sferturi: 3.250.000 de euro
  • Calificare în semifinale: 5.000.000 de euro
  • Finalista: 7.000.000 de euro
  • Campioana: 10.000.000 de euro 

Cum am ratat peste 9 milioane de euro

Pentru România, drumul până la suma impresionantă oferită de UEFA echipelor calificate la Euro mai implica un singur obstacol. În cealaltă semifinală a play-off-ului, Ungaria a învins-o cu 3-1 pe Bulgaria și ar fi fost viitoarea noastră adversară, dacă ne-am fi calificat.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă reușeam să trecem de Islanda, trebuia să o lăsăm și pe Ungaria acasă pentru a ajunge la Euro și a avea șansa de a pune mâna pe milioanele oferite de UEFA.

La această sumă, s-ar fi adăugat și sumele suplimentare scoase din vânzarea biletelor care, cu siguranță, ar fi fost mult mai mari dacă meciurile pe care le vom organiza în 2021 ar fi implicat și naționala noastră.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,02 este cota pentru ”X la pauză” la meciul Norvegia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT