Fotbal intern

Câți bani pierde Universitatea Craiova după decizia UEFA

06.08.2019 | 17:05
Cati bani pierde Universitatea Craiova dupa decizia UEFA

În urma incidentelor de la meciul cu Honved Budapesta, Universitatea Craiova a fost suspendată pentru 2 meciuri în toate competițiile europene, plus încă unul în cazul unei recidive. Astfel oltenii pe lângă amenda pe care au primit-o de la UEFA, vor pierde și banii pe care ar fi urmat să-i obțină din vânzarea biletelor pentru partida cu AEK Atena din turul 3 preliminar al Europa League. Până la aflarea deciziei, oltenii vânduseră aproximativ 10.000 de bilete.

Câți bani pierde Universitatea Craiova în urma deciziei UEFA

În urma deciziei drastice venite din partea UEFA, Universitatea Craiova nu va juca cu suporteri în tribună pentru următoarele 2 meciuri europene și a primit o amendă în valoare de 60.000 de euro, după incidentele de la meciul cu Honed Budapesta, atunci când arbitrul partidei, Arnold Hunter, a fost lovit în cap de o brichetă aruncată din peluza suporterilor craioveni, în miutul 119.

Astfel, Universitatea Craiova va pierde aproximativ 240.000 de euro în urma acestei decizii. Oltenii puseseră în vânzare biletele pentru meciul cu AEK Atena de luni, 5 august, iar fanii Craiovei deja achiziționaseră 10.000 de bilete, iar aşteptările oficialilor erau că vor fi peste 25.000 de fani în tribune. Prețul biletelor era extrem de accesibil:  20 lei peluză, 40 lei Tribuna 2, 60 de lei Tribuna 1, 100 de lei Tribuna VIP. Fanii putând să opteze pentru un pachet dublu, acesta conținând accesul la cele două meciuri cu AEK Atena și cu Sepsi Sfântu Gheorghe la prețurile de:  25 lei peluze, 50 de lei Tribuna 2, 70 de lei Tribuna 1, 150 de lei Tribuna VIP.

Arbitru lovit
Câți bani pierde Universitatea Craiova la meciul cu AEK Atena după decizia UEFAPână la soluționarea cererii de a suspenda decizia până după meciul Universitatea Craiova – AEK Atena, sistăm vânzarea biletelor

Ambele meciuri cu AEK Atena se vor disputa fără suporteri

Din păcate, cele două meciuri dintre Universitatea Craiova și AEK Atena se vor juca cu porțile închise, formația elenă fiind suspendată în urma unui meci din sezonul trecut de Champions League, după un meci cu Ajax Amsterdam, în care suporterii celor două echipe s-au luat la bătaie atât pe stadion cât și pe străzile din Atena. Totuși oltenii încearcă să facă recurs la decizia primită și speră ca meciul de joi să se joace cu suporteri în tribune.

Conducerea oltenilor a decis să sisteze biletele până la soluționarea cererii de a suspenda decizia: „În urma evenimentelor din timpul meciului Universitatea Craiova – Honvéd Budapesta, clubul nostru a fost sancționat de către comisia de disciplină a UEFA cu o amendă de 60.000 euro și disputarea a 3 meciuri considerate acasă fără spectatori. În acest moment se încearcă suspendarea deciziei până după meciul cu AEK Atena din turul 3 preliminar.Până la soluționarea cererii de a suspenda decizia până după meciul Universitatea Craiova – AEK Atena, sistăm vânzarea biletelor”

Jucatori Craiova
Câți bani pierde Universitatea Craiova la meciul cu AEK Atena după decizia UEFA

Speranța oltenilor poate veni de la copiii de până în 14 ani

Conducerea Universității Craiova vrea să profite de o literă din regulamentul UEFA prin care trebuie să se desfășoare fără spectatori pot participa copii cu vârsta până la 14 ani, aceștia fiind însoțiți de un adult. „Suporterii cu vârsta de până în 14 ani au acces gratuit la meciul tur cu AEK Atena, cu condiția ca școala unde studiază să organizeze excursia. Ești din Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți sau Vâlcea, susții Știința și ai până în 14 ani?”

„Vorbește la școală și roagă-i să ne contacteze pentru a ne ocupa împreună de organizarea excursiei. Va fi cea mai frumoasă experiență pe care ai trăit-o vreodată”, se arată într-un comunicat de pe pagina oficială de Facebook a Universității Craiova. Astfel, oltenii speră ca la partida de joi cu AEK Atena să fie susținuți din tribune de suporteri.

  • 60.000 de euro este amenda primită de Craiova din partea UEFA
Tags: