News

Câți bani plătește Ludovic Orban pe chiria apartamentului din centrul Bucureștiului. Fostul premier a semnat un contract nou cu RA-APPS

Ludovic Orban, fost premier al României, a încheiat, luna trecută, un contract nou cu RA-APPS pentru un spațiu în care să-și desfășoare activitatea ”în teritoriu”.
01.04.2022 | 10:06
Cati bani plateste Ludovic Orban pe chiria apartamentului din centrul Bucurestiului Fostul premier a semnat un contract nou cu RAAPPS
Ludovic Orban are cabinet de parlamentar în centrul Bucureștiului / Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban și-a amenajat biroul de parlamentar într-un apartament situat în centrul Bucureștiului, în apropiere de Piața Universității. Fostul premier al României a obținut acest spațiu după ce a participat la o licitație desfășurată la sediul Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, în urmă cu o lună.

Ludovic Orban lucrează în teritoriu, la Piața Universității

Ludovic Orban a părăsit Partidul Național Liberal după congresul din 2021, unde a pierdut poziția de președinte în favoarea lui Florin Cîțu, cel care a ocupat, de asemenea, funcția de prim-ministru al României, pentru o perioadă. După demisia din PNL, Orban a pierdut și funcția de Președinte al Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

Totuși, Orban a început anul 2022 în forță. El a anunțat înființarea unei noi formațiuni politice, Forța Dreptei, și a unui nou grup parlamentar condus de Violeta Alexandru. Orban a reușit să aducă de partea lui nu mai puțin de 13 deputați, toți din PNL, care au putut forma, astfel, un nou grup parlamentar.

Ludovic Orban nu a neglijat nici munca ”din teritoriu”. El reprezintă circumscripția electorală 42 (Municipiul București), așa că și-a dorit un sediu reprezentativ pentru biroul de parlamentar.

ADVERTISEMENT

Orban a licitat în nume personal pentru imobilul din centrul Bucureștiului

Luna trecută, pe 25 februarie 2022, Ludovic Orban a participat în nume propriu la o licitație organizată de RA-APPS, pentru un sediu adminstrativ unde să-și amenajeze cabinetul parlamentar. Orban a licitat pentru un apartament de 48,78 mp situat la etajul 1 al unui imobil din Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr 17-19, sector 1, București.

Pentru a participa la licitație, Orban a trebuit să achite o garanție de participare de 926,82 euro și o taxă de dosar în valoare de 300 de lei, iar prețul de la care a început licitația a fost de 9,5 euro/mp/lună. Asta înseamnă că Orban va trebui plăti cel puțin 500 de euro pe lună pentru biroul de parlamentar.

ADVERTISEMENT

Clădirea în care a închiriat apartamentul Ludovic Orban se află în apropiere de Piața Universității, într-o clădire veche, istorică. Locația apare și pe pagina oficială de deputat a lui fostului șef al PNL.

Statul român acoperă toate cheltuielile pentru cabinetul parlamentar

Toate cheltuielile legate de cabinetul de parlamentar sunt acoperite de statul român. Fiecare parlamentar are la dispoziție suma de 25.000 de lei pentru a-și organiza biroul din teritoriu. Din acești bani se plătesc: chiria, personalul, consumabilele, contractele de colaborare și facturile la utilități.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban are o singură casă, proprietate personală, situată în comuna ilfoveană Dobroești. Vila are 200 mp, dispune de o grădină generoasă și este dispusă pe două străzi, având ieșire la lacul Pantelimon. Orban locuiește aici cu soția lui, Mihaela, de profesie psiholog și cu fiul celor doi.

Pe vremea când era premier, Orban a rămas în izolare într-o vilă de protocol

De-a lungul a 30 de ani de carieră, Ludovic Orban a reușit să-și creeze imaginea unui tip modest, care nu și-a propus să se îmbogățească din politică.

”Sunt un om simplu, pot să spun chiar că sunt auster şi cheltuielile pe care le fac sunt cheltuielile pe care le face orice om normal. În viaţa ai ani mai buni, ani mai răi, luni mai bune, luni mai rele. Nu întotdeauna trăieşti numai strict din venitul pe care îl încasezi pe parcursul unui an, ci şi din venitul pe care l-ai avut anterior”, a dezvăluit Ludovic Orban.

În perioada în care a fost premier, Ludovic Orban a avut la dispoziție o vilă în cartierul Primăverii, acolo unde a rămas izolat când s-a îmbolnăvit de COVID-19, continuând să-și exercite atribuțiile de la distanță.

ADVERTISEMENT