Simona Halep

Câți bani poate câștiga Simona Halep la Roland Garros 2019! Premiile au crescut! Cum poate trece de 30.000.000 de dolari încasați din tenis

21.05.2019 | 23:45
Cati bani poate castiga Simona Halep la Roland Garros 2019 Premiile au crescut Cum poate trece de 30000000 de dolari incasati din tenis

Câți bani poate câștiga Simona Halep la Roland Garros 2019. Organizatorii au anunțat că premiile la actuala ediție vor fi mai mari cu opt procente față de sumele oferite în urmă cu un an, când românca reușea să își adjudece titlul în proba de simplu. Astfel, un eventual succes în finala din acest an ar putea aduce cel mai mare premiu pe care Simona Halep l-ar câștiga în carieră.

Totuși, conducerea competiției de la Paris a decis ca mare parte din creșterea premiilor să meargă spre jucătoarele care sunt eliminate în tururile preliminare și în prima săptămână a turneului. Se încearcă astfel o echilibrare pe cât posibil a sumelor care sunt acordate jucătoarelor, considerându-se că pentru jucătoarele care nu prind top 100 rămâne din ce în ce mai greu să își continue activitatea profesionistă.

Simona Halep poate încasa cel mai mare premiu din carieră! Totuși, Roland Garros e mult sub US Open!

De asemenea, premiile din acest an vor fi la același nivel atât în proba masculină, cât și în cea feminină. Un aspect pentru care s-a discutat foarte mult în ultimii ani. În trecut, bărbații încasau sume considerabil mai mari, considerându-se că și audiența este mult mai mare pentru starurile din ATP.

Astfel, dacă va reuși să se impună la Paris și în acest an, Simona Halep își va adăuga un contul bancar un cec în valoare de 2,3 milioane de euro! În urmă cu un an, pentru succesul din finala cu Sloane Stephens, Simona încasa cu 100.000 de euro mai puțin.

Totuși, Roland Garros rămâne pe ultimul loc între turneele de Grand Slam din punct de vedere al premiilor oferite. Iar diferența față de US Open, acolo unde se oferă sumele record, este una foarte mare. Mai exact, Naomi Osaka a primit un cec în valoare de 38 de milioane de dolari, aproximativ 34 milioane de euro, pentru succesul înregistrat în finala din 2018 cu Serena Williams. US Open 2018 rămâne competiția în care s-au acordat cele mai mari premii din istoria tenisului.

Jucătoarea care va fi învinsă în finala de la Roland Garros va încasa un premiu în valoare de 1.180.000 de euro. Cele două jucătoare care pierd în semifinale primesc 590.000 de euro de fiecare. Cea mai importantă creștere, de 15 procente, vine pentru jucătoarele eliminate în turul 1, care vor încasa 46.000 de euro.

Minimum sferturi de finală la Paris și Simona Halep trece de 30 de milioane de dolari la venituri din tenis

Fără titlu în 2019, Simona Halep a avut și încasări mult sub ceea ce reușea în anii precedenți. Totuși, suma strânsă pe parcursul acestui an este una considerabilă pentru jucătoarea din România: 1.532.290 de dolari, conform informațiilor oficiale oferite de WTA.

Turneul de la Roland Garros este o șansă importantă pentru Simona Halep să atingă o bornă absolut incredibilă: 30 de milioane de dolari bani câștigați exclusiv din premiile din turnee! În acest moment, Simona Halep figurează pe site-ul oficial al WTA cu un total de 29.677.869 dolari. Astfel, dacă va atinge minimum faza sferturilor de finală, recompensată cu 415.000 de euro, aproximativ 463.000 de dolari, Simona va depăși acest prag fabulos, de 30 de milioane de dolari.