Sport

Câţi bani poate câştiga Simona Halep la US Open 2022! Premii record la ultimul turneu de Mare Şlem al anului

Organizatorii US Open au anunțat bugetul pentru premierea sportivilor. Suma e fără precedent. Simona Halep va câștiga o avere dacă va triumfa la Flushing Meadows.
19.08.2022 | 17:47
Cati bani poate castiga Simona Halep la US Open 2022 Premii record la ultimul turneu de Mare Slem al anului
Dacă se va impune la US Open, Simona Halep va câștiga o avere. organizatorii pun la bătaie premii record
ADVERTISEMENT

Simona Halep poate câștiga o sumă impresionantă dacă se va impune în premieră la US Open. Organizatorii ultimului turneu de Grand Slam al anului pun la bătaie premii record.

Simona Halep ar putea lua jackpot-ul anului la US Open

Cea mai valoroasă jucătoare de tenis a României poate câștiga la US Open mai mulți bani decât a obținut în tot acest an. Condiția este ca Simona Halep să câștige turneul de la Flushing Meadows.

ADVERTISEMENT

Organizatorii au anunțat fondul total de premiere a sportivilor care vor evolua în competiția de la New York, iar suma este amețitoare. Nu mai puțin de 60 de milioane de dolari pun la bătaie americanii.

Este cel mai mare fond de premiere din istoria de 142 de ani a turneului, cu 2.250.000 de dolari în plus față de ediția de anul trecut, câștigată de Emma Răducanu.

ADVERTISEMENT

Câștigătorii întrecerilor la simplu, masculin și feminin, vor fi recompensați fiecare cu câte 2,5 milioane de dolari, în vreme ce echipele ce vor triumfa în turneele de dublu vor încasa câte 688.000 de dolari.

Simona Halep a avut evoluții solide în turneele de peste Ocean din această lună și este cotată printre favorite la câștigarea US Open, ultimul Grand Slam al anului.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă va triumfa pe cimentul de la Flusihing Meadows va încasa jackpot-ul anului. Până la US Open veniturile Simonei, din premii, din turneele de tenis la care a participat în acest an a depășit suma de un milion de dolari.

Simona Halep nu a câștigat niciodată US Open

Palmaresul Simonei Halep este impresionant. Victoria de la Toronto a fost a 24-a în circuitul mondial, cele mai răsunătoare succese fiind cele de la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019).

ADVERTISEMENT

La US Open nu a triumfat, însă, niciodată. Mai mult, românca nu a reușit nici măcar să joace o finală, cea mai bună performanță fiind accederea în semifinale, în 2015.

Ediția din acest an este a 12-a la care va participa Simona Halep. Anul trecut jucătoarea din țara noastră s-a oprit în turul 4, optimi de finală, fiind învinsă de Elina Svitolina 6-3, 6-3.

40.107.097 de dolari a câștigat în întreaga carieră Simona Halep

ADVERTISEMENT
Tags: