Fotbal international

Câţi bani poate cheltui FC Barcelona pe salarii! Catalnii şi Real Madrid plătesc 1,1 miliarde de euro în total

13.09.2018 | 18:35
Câţi bani poate cheltui FC Barcelona pe salarii

Liga Profesionistă de Fotbal din Spania a anunţat joi câţi bani poate cheltui pe salarii FC Barcelona, dar şi celelalte cluburi din La Liga. Catalanii sunt lideri în acest clasament, în timp ce Real Valladolid, echipă la care Ronaldo a devenit acţionar majoritar la începutul lunii septembrie.

FC Barcelona poate cheltui maxim 632.971.000 de milioane de euro pentru salarii în acest sezon. Rivalii lui Real Madrid sunt pe locul doi în acest clasament, clubul de pe “Santiago Bernabeu” putând să folosească maxim 566.530.000 de milioane de euro pentru a plăti salarii.

FC Barcelona o depăşeşte net pe Atletico Madrid la capitolul salarii

Atletico Madrid ocupă locul trei în clasamentul salariilor, cu un plafon de 293 de milioane de euro. Alte trei formaţii din La Liga (Valencia, Sevilla şi Villarreal) pot plăti salarii maxime de peste 100 de milioane de euro. Real Valladolid, nou-promovată în La Liga, ocupă ultimul loc în topul salariilor, cu un maxim de 23,8 milioane de euro. În plafonul salarial impus de Liga Profesionistă de Fotbal din Spania intră salariile jucătorilor şi al membrilor din staff-ul tehnic, dar şi al fotbaliştilor care evoluează pentru academiile de copii şi juniori.

FC Barcelona poate cheltui pe salarii mai mulţi bani decât în sezonul trecut

În sezonul trecut, FC Barcelona putea cheltui pe salarii maxim 507,2 milioane de euro, în timp ce Real Madrid avea o limită impusă la suma de 499,6 milioane de euro. Cel mai bine stau echipele care au promovat în La Liga şi care în sezonul trecut aveau un plafon salarial mult mic, destinat echipelor care evoluează în liga a doua din Spania.

Catalanii se află în top 5 salarii din lumea sportului

FC Barcelona este clubul de fotbal care plăteşte cele mai bune salarii în lumea sportului. Catalanii ocupă locul patru în acest top, cu o medie a salariului de 7,23 milioane de euro, la mică distanţă de Oklahoma City Thunder. Clubul din NBA ocupă primul loc, cu o medie a salariului de 7,83 de milioane de euro. În topul cluburilor de fotbal, Barcelona este urmată de PSG, cu o medie de 7,09 milioane de euro, şi Real Madrid, cu o medie de 6,82 milioane de euro.

Salariile de la Real Madrid s-au triplat în ultimii ani

În urmă cu cinci ani, Real Madrid avea un buget de salarii de 145 de milioane de euro, în timp ce pentru actualul sezon, madrilenii au ajuns la 566 de milioane de euro. Pentru sezonul trecut, în care formaţia de pe “Santiago Bernabeu” a cucerit pentru a treia oară consecutiv trofeul Ligii Campionilor, jucătorii au primit prime în valoare de 54,8 milioane de euro. Cu toate celelalte cheltuieli efectuate în stagiunea trecută, Real Madrid a plătit aproape 339,9 milioane de euro.

Real Madrid, devansată de FC Barcelona în topul salariilor
Real Madrid, devansată de FC Barcelona în topul salariilor