Life

Câți bani poți câștiga dacă pui 100 de milioane, bani vechi, într-un depozit bancar pentru 1 an de zile. Ce oferte au Banca Transilvania, BCR, BRD, ING, CEC Bank sau Raiffeisen

Ce dobândă primești în cazul depozitelor la termen. Care este cea mai bună variantă pentru a începe să pui bani deoparte.
30.06.2024 | 12:30
Cati bani poti castiga daca pui 100 de milioane bani vechi intrun depozit bancar pentru 1 an de zile Ce oferte au Banca Transilvania BCR BRD ING CEC Bank sau Raiffeisen
Ce dobândă primești în cazul depozitelor la termen. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Scopul tuturor românilor este acela de a economisi bani. Din păcate, scumpirile din ultima vreme și-au pus amprenta asupra portofelului, așa că economiile sunt lăsate pe plan secund.

Ce trebuie să știi înainte de a-ți deschide un cont de economii

Scumpirile și salariile mici îi fac pe români să trăiască de la o lună la alta. Din acest motiv, mulți dintre ei nici măcar nu mai iau în calcul varianta de a pune banii deoparte într-un cont de economii.

ADVERTISEMENT

Cei mai norocoși, care dispun de un buget generos, reușesc să aloce o sumă lunară unui fond de economii. De cele mai multe ori, cei care vor să pună banii deoparte se îndreaptă către varianta clasică a depozitului bancar.

Este foarte bine cunoscut faptul că depozitelor bancare li se aplică o dobândă. În funcție de instituția bancară aleasă și de dobândă, după 12 luni, românii pot avea câțiva lei în plus.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai bune dobânzi de pe piață este cea de 8.05%, din care se scad taxele și comisioanele. După câteva calcule simple, câștigul real al românilor va fi de 7.25%.

În funcție de suma depusă, câștigurile sunt și ele diferite. După 12 luni, în cazul depunerii a 100 de milioane vechi, câștigul real va fi de 724 de lei.

ADVERTISEMENT

Ce dobânzi oferă băncile din România depozitelor la termen

Banca Transilvania le propune românilor să își deschidă conturi de economii în doar câțiva pași simpli. Este nevoie de doar 100 de lei sau de 250 de euro sau dolari, în funcție de depozitul deschis.

La depozitele în lei, după 12 luni, vei încasa o dobândă de 5.25%. În cazul depozitelor în euro, dobânda încasată după un an va fi de 1.50%, iar la depozitele în lei, dobânda este de 3.25%.

ADVERTISEMENT

BCR are și ea o ofertă pentru români, iar cei care încasează salariul sau pensia în contul BCR beneficiază de 1% bonus la dobânda depozitelor în lei pe termen de 3-12 luni. În cazul depozitelor în lei, pe 5 luni, dobânda promoțională va fi de 6.7% pe an.

La BRD, românii pot deschide conturi de economii în lei, euro sau dolari, iar dobânda este garantată pe întreaga durată a contractului. Pentru a deschide un depozit la termen, este nevoie de 500 de lei, euro sau dolari.

Dobânda fixă pe an la depozitele la termen în Ron este de 5.50%, iar la cele în dolari este de 3.25%. În ceea ce privește dobânda depozitelor în euro, aceasta este de 2.75%.

ING are și ea un loc singur unde românii își pot păstra banii. ING pune la dispoziția tuturor depozite bancare la 7 zile, la o lună, la 3 și la 12 luni. Aici, depozitele în lei se creează cu suma minimă de 1.000 de unități.

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline...
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline în conducerea CIO
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Domeniul în care românii câştigă peste 11.000 de lei lunar
Domeniul în care românii câştigă peste 11.000 de lei lunar
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
TAMPOANELE pentru FEMEI conțin PLUMB, arsenic și substanțe CHIMICE potențial TOXICE
TAMPOANELE pentru FEMEI conțin PLUMB, arsenic și substanțe CHIMICE potențial TOXICE
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Cele mai stupide morți. Tragedii ce nu pot fi explicate
Cele mai stupide morți. Tragedii ce nu pot fi explicate
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Plaja unică și spectaculoasă din Grecia de care puțini români știu. Un film...
Plaja unică și spectaculoasă din Grecia de care puțini români știu. Un film de top și doi actori legendari au pus acest loc pe harta atracțiilor de neratat