Life

Câți bani poți face dacă returnezi ambalaje în Bulgaria. Sistemul SGR funcționează în Lidl și Kaufland, magazine în care poți ajunge repede

Ce sumă poți câștiga dacă dai înapoi ambalajele în Bulgaria. Sistemul SGR funcționează numai în supermarketurile Lidl și Kaufland.
08.06.2024 | 10:30
Cati bani poti face daca returnezi ambalaje in Bulgaria Sistemul SGR functioneaza in Lidl si Kaufland magazine in care poti ajunge repede
Ce sumă poți câștiga dacă dai înapoi ambalajele în Bulgaria. Sistemul SGR funcționează numai în supermarketurile Lidl și Kaufland. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Câți bani poți face dacă returnezi ambalaje în Bulgaria. Sistemul SGR funcționează în Lidl și Kaufland, magazine în care poți ajunge repede. Țara care este vecină cu România este în mare întârziere cu sistemul de depozitare.

Ce sumă poți câștiga dacă dai înapoi ambalajele în Bulgaria. Sistemul SGR funcționează numai în supermarketurile Lidl și Kaufland

Ce sumă poți câștiga dacă dai înapoi ambalajele în Bulgaria. Sistemul SGR va fi funcțional numai în supermarketurile Lidl și Kaufland, însă nu se poate merge cu sticle din România. Autoritățile sunt conștiente că instalațiile vor fi de mare ajutor în rândul cetățenilor.

ADVERTISEMENT

Aparatele de colectare a sticlelor de plastic și a dozelor de băutură uzate sunt amplasate în momentul de față în 15 magazine. Cele două companii au astfel de aparate în 9 orașe din țară, printre care se numără Sofia, Plovdiv, Varna, Gabrovo, Dobrich și Montana.

Pentru a-i stimula să recicleze mai mult, clienții bulgari primesc un ecobonus în valoare de 5 cenți pentru fiecare ambalaj returnat. Automatele acceptă sticle de plastic de până la 3 litri din material PET, marcate cu simbolul corespunzător.

ADVERTISEMENT

De asemenea, magazinele Lidl și Kaufland acceptă prin intermediul acestui program cutii de conserve metalice. Pe de altă parte, nu se acceptă sticle de plastic de lapte și produse lactate, ulei, ulei de măsline și oțet, precum și sticle și cutii care conțin lichide, sunt deformate sau contaminate.

Eco-voucherele primite pentru sticlele returnate pot fi folosite pentru cumpărături mai mari de 10 BGN în același magazin în care au fost returnate sticlele. Valabilitatea tichetului este de până la 90 de zile de la emiterea sa.

ADVERTISEMENT

Consumatorii din Bulgaria trebuie să separe ambalajele băuturilor și apoi să le ducă la punctul de colectare. Se așteaptă ca în felul acesta gradul de conștientizare a clienților să crească în ceea ce privește mediul înconjurător.

Magazinele Lidl și Kaufland au campanii de informare naționale, care se doresc a fi eficiente în rândul oamenilor. După colectare sticlele PET colectate din întreaga țară vor fi utilizate pentru producerea a noi produse din plastic. În felul acesta, se reduce utilizarea plasticului și se economisesc resurse.

ADVERTISEMENT

Cum funcționează sistemul SGR în Bulgaria

„În Bulgaria programul pilot nu oferă bani reali celor care au returnat sticlele, ci chitanțe cu un cod de bare pe care trebuie să le furnizeze casierului magazinului și suma care va fi dedusă din contul lor.

Sistemele de depozit sunt o metodă de colectare a ambalajelor de băuturi bazată pe un depozit care este perceput la achiziționarea produsului și returnat integral atunci când consumatorul returnează ambalajul gol la un punct de colectare autorizat.

Atunci când ambalajul de depozit este returnat, consumatorul nu pierde valoarea produsului”, a declarat Anna Larson, director de dezvoltare a economiei circulare în cadrul platformei Reloop, scrie fakti.bg.

Sursa menționată mai arată că, valoarea depozitului nu a fost încă stabilită, dar se crede că este de aproximativ 20 de cenți. În țările în care sistemul de depozit funcționează deja suma este cuprinsă între 10 și 25 de cenți.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”