Fotbal international

Câţi bani primea tatăl lui Lionel Messi dacă se făcea transferul la Manchester City. Cadou cât toate salariile din Liga 1!

05.11.2018 | 17:34
Câţi bani primea tatăl lui Lionel Messi dacă se făcea transferul la Manchester City

Lionel Messi a fost una dintre ţintele lui Manchester City, iar actualua campioana a Angliei era dispusă să facă orice pentru realizarea transferului. “Cetăţenii” erau pregătiţi să-i dea tatălui fotbalistului o sumă de bani importantă dacă mutarea se realiza.

Recent, presa din Spania a scris despre oferta pe care Manchester City o pregătea pentru a-l transfera pe Lionel Messi. Campioana Angliei pregătise în 2017 un pachet financiar consistent pentru a-l aduce pe starul argentinian pe “Etihad Stadium”. Englezii erau dispuşi să plătească 250 de milioane de euro, clauza de reziliere a contractului cu FC Barcelona. Dacă ajungea la Manchester City, Lionel Messi urma să aibă un salariul stagional de 50 de milioane de euro dacă îşi pune semnătură pe un acord care urma să se întindă pe durata a cinci sezoane.

Câţi bani prima tatăl lui Lionel Messi de la Manchester City dacă se făcea transferul

Tatăl lui Lionel Messi ieşea, la rândul lui, în câştig dacă fiul său se transfera la Manchester City. Conducerea clubului era dispusă să-i ofere 50 de milioane de euro după actele se semnau, o sumă care depăşeşte salariile din Liga 1 Betano! Spaniolii au scris că Jorge Messi şi Ferran Soriano, CEO al lui Manchester City, au avut mai multe contacte în perioada decembrie 2016-noiembrie 2017. În plus, jurnaliştii spanioli susţin că tatăl lui Lionel Messi i-a informat pe oficialii catalani despre interesul “cetăţenilor”.

La scurt timp după ce au apărut informaţiile despre posibila ofertă a lui Manchester City, Pep Guardiola, antrenorul echipei, a comentat zvonurile. “De când am ajuns la Bayern, iar acum la Manchester City, nu am vorbit niciodată și nici nu am ridicat problema transferului lui Messi. Nu am făcut niciun prim pas în acest sens, știu cât de important este pentru Barcelona”, a susţinut antrenorul spaniol.

Şi tatăl lui Neymar se implică în transferuri

Jorge Messi nu este singurul tată de fotbalist care se implică în cariera fiului. Primele luni ale anului 2018 au fost marcate de zvonurile unui transfer al lui Neymar de la PSG la Real Madrid. Una dintre informaţiile care au alimentat zvonul a fost aceea că tatăl fotbalistului brazilian s-a întâlnit cu Florentino Perez. Cu toate acestea, Neymar a rămas pe “Parc des Princes” pentru, cel puţin, încă un sezon.

De altfel, Neymar Santos Sr. este consilierul brazilianului şi s-a implicat activ în fiecare transfer al fotbalistului. Mutarea efectuată în 2017, când Neymar a devenit cel mai scump fotbalist din lume, după ce PSG a plătit 222 de milioane de euro, i-a adus tatălui fotbalistului un avion privat, drept cadou din partea arabilor. Puţin, în comparaţie cu bonusul financiar pe care l-ar fi putut primi Jorge Messi.

Câţi bani primea tatăl lui Lionel Messi dacă se făcea transferul la Manchester City în 2017
Câţi bani primea tatăl lui Lionel Messi dacă se făcea transferul la Manchester City în 2017