Life

Câți bani primesc câștigătorii edițiilor internaționale Survivor. Versiunea americană are cel mai mare premiu

Survivor este unul dintre cele mai urmărite și răspândite show-uri de televiziune. Formatul a fost creat în urmă cu 30 de ani și are versiuni și premii diferite în funcție de țările unde este difuzat.
27.04.2022 | 06:45
Cati bani primesc castigatorii editiilor internationale Survivor Versiunea americana are cel mai mare premiu
Cât de răspândită e seria Survivor în lume. Ce premii primesc câștigătorii din alte țări. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Charlie Parsons a creat reality show-ul în anul 1992, acesta fiind utilizat pentru prima oară cinci ani mai târziu, în Suedia. Emisiunea intitulată Expedition Robinson s-a bucurat de un succes imens, care s-a răspândit în întreaga lume.

Cât de răspândită e seria Survivor în lume

Survivor este o serie răspândită în multe zone de pe Pământ, printre acestea numărându-se Statele Unite ale Americii, Noua Zeelandă, Panama, Insulele Cook, China sau Grecia. Mai exact, este vorba de 10 țări care au cumpărat formatul.

ADVERTISEMENT

Celebrul reality show de supraviețuire, format din două triburi, apare pe micile ecrane din Marea Britanie, Franța sau Bulgaria. De asemenea, din anul 2020 se difuzează și în România, toate show-urile fiind filmate în Republica Dominicană.

Ce premii primesc câştigătorii Survivor din celelalte ţări

Câștigătorul Survivor România pleacă acasă cu suma de 100.000 de euro, premiu care este diferit în funcție de țara unde se difuzează emisiunea. Spre exemplu, supraviețuitorul din Suedia primește la final 70.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Formatul din Turcia a suferit mai multe modificări de-a lungul anilor, la fel și premiul care variază de la 180.000 de dolari la 600.000 de dolari. Cel care ia trofeul în Australia încasează 500.000 de dolari australieni, echivalentul a 390.000 de dolari americani.

Totodată, cei care concurează în Africa de Sud trebuie să știe că producătorii oferă un premiu de 1 milion de ranzi sud-africani. Este vorba de aproximativ 70.000 de dolari.  Statele Unite ale Americii au cel mai mare câștig.

ADVERTISEMENT

Marele finalist american pleacă acasă cu suma de 1 milion de dolari. Din ei se scad impozitele și taxele aferente. Show-ul care se difuzează în anul 2000 se bucură de audiență, dar și de numeroase premii, printre care se regăsesc și câteva trofee Emmy Primetime.

Formatul din Noua Zeelandă a debutat în anul 2017, prima ediție punând la bătaie suma de 100.000 de dolari. La sezonul al doilea premiul a crescut la 250.000 de dolari. În Spania câștigul oscilează între 60.000 și 200.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Câţi bani încasează concurenţii de la Survivor România

Concurenții de la Survivor nu luptă numai pentru premiul final, ci și pentru supraviețuire care le aduce bani frumoși. Participanții show-ului din România sunt plătiți cu 1.000 de euro, în cazul Războinicilor, însă Faimoșii sunt în avantaj.

Cătălin Zmărăndescu a încasat câte 4.500 de euro pentru fiecare săptămână petrecută în Republica Dominicană. Aceeași sumă a fost cerută și de Jador, care a plecat în junglă sezonul anterior, dar a fost eliminat din cauza problemelor de sănătate.

Roxana Ciuhulescu, care a făcut parte din echipa Faimoșilor în sezonul actual, a primit 4.000 de euro pentru fiecare săptămână în care a intrat pe traseu și a luptat pentru a ajunge cât mai departe în competiție.

Prima ediție a show-ului din România a fost câștigat de Elena Ionescu, care și-a cumpărat un apartament după marea finală. Același lucru l-a făcut și al doilea câștigător, Zanni, care acum este proprietarul unui spațiu cu două camere.

În momentul de față nu se știe cine este concurentul care va pleca acasă cu cei 100.000 de euro, însă fanii emisiunii înclină să creadă că este vorba tot de un Faimos, așa cum s-a întâmplat și în primele două sezoane.

ADVERTISEMENT