Fotbal international

Câți bani primesc Istvan Kovacs și Mihai Artene pentru prezența la Qatar – Ecuador, meciul de debut de la Mondiale

Istvan Kovacs și Mihai Artene au deschis Campionatul Mondial din Qatar și au fost arbitri de rezervă la meciul dintre Qatar și Ecuador. Sumele sunt uriașe.
20.11.2022 | 19:38
Cati bani primesc Istvan Kovacs si Mihai Artene pentru prezenta la Qatar  Ecuador meciul de debut de la Mondiale
Câți bani primesc Istvan Kovacs și Mihai Artene pentru prezența la Qatar - Ecuador, meciul de debut de la Mondiale
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs este singurul central din România care va arbitra la Campionatul Mondial din Qatar. Arbitrul din Satu Mare a făcut parte din brigada de la meciul Qatar – Ecuador, alături de Mihai Artene.

Câți bani primesc arbitri de la Campionatul Mondial din Qatar pentru fiecare meci

Alături de cei mai buni fotbaliști din lume, vom vedea la Campionatul Mondial din Qatar și cei mai bine cotați „cavaleri ai fluierului”.

ADVERTISEMENT

FIFA a încercat să aleagă arbitrii cei mai bine clasați și cu cea mai mare experiență. Presiunea este una uriașă pe umerii lor, însă vor fi recompensați pe măsura responsabilității pe care o poartă.

De la Campionatul Mondial din Rusia (2018), fiecare arbitru care oficiază în Qatar va primi suma de 70.000 de euro

ADVERTISEMENT

Suma este una ridicată și pentru arbitri asistenți, care vor primi 25.000 de dolari doar pentru participarea la turneul final, lucru fără precedent în istoria turneelor finale.

Diferențe uriașe față de banii primiți în UEFA Champions League

Sumele sunt uriașe în comparație cu onorariul primit pentru meciurile din Liga Campionilor, unde arbitrul de la centru primește o sumă de trei ori mai mică.

ADVERTISEMENT

Arbitrii centrali de la Cupa Mondială din Qatar vor primi 3.000 de dolari pentru fiecare meci din grupe. Suma crește la 10.000 de dolari pentru partidele din fazele eliminatorii ale competiției.

Arbitrii care vor oficia cele mai multe meciuri pot câștiga o avere la Campionatul Mondial din Qatar

Fiecare arbitru de la Campionatul Mondial va bifa în medie două meciuri, însă cei care vor oficia cele mai multe partide pot pleca acasă cu un sac de bani. Un arbitru de succes care va bifa toate meciurile, inclusiv finala, ar putea câștiga până la 300.000 de dolari!

ADVERTISEMENT

Un arbitru asistent va primi pentru fiecare partidă din grupe 2.500 de dolari, în timp ce pentru fazele superioare suma se dublează și ajunge la 5.000 de dolari. Astfel, în cel mai bun caz, un asistent poate ajunge la 150.000 de dolari pe parcursul întregii competiții.

Al patrulea oficial, cum a fost cazul lui Istvan Kovacs la meciul Qatar – Ecuador, încasează aceeași sumă ca arbitrul asistent: 2.500 de dolari în grupe și 5.000 în meciurile eliminatorii. Al patrulea arbitru trebuie să supervizeze schimbările și să verifice jucătorii, plus să schimbe balonul de joc în cazul în care e nevoie.

Arbitrii asistenți video vor primi nu mai puțin de 3.000 de dolari pentru fiecare partidă din grupe, iar suma crește la 5.000 de dolari în fazele eliminatorii. În total, asistenții video pot ajunge la 175.000 de dolari pe durata turneului final.

ADVERTISEMENT