Sport

Câți bani primește Barcelona de la UEFA după accidentarea lui Gavi. Prima reacție a starului catalan

Barcelona a primit o lovitură teribilă după accidentarea suferită de Gavi la naționala Spaniei, dar va primi bani de la UEFA pentru pierderea suferită.
21.11.2023 | 00:20
Cati bani primeste Barcelona de la UEFA dupa accidentarea lui Gavi Prima reactie a starului catalan
Barcelona a primit o lovitură teribilă după accidentarea suferită de Gavi la naționala Spaniei, dar va primi bani de la UEFA pentru pierderea suferită. Sursă foto: barcablaugranes.com
ADVERTISEMENT

Puștiul catalan a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior la genunchiul drept în meciul pe care ibericii l-au câștigat cu 3-1 în fața reprezentativei Georgiei, în ultima etapă a preliminariile Euro 2024.

Barcelona primește bani după accidentarea lui Gavi

Primele estimări ale medicilor este că Gavi va lipsi de pe teren între 6 și 8 luni după accidentarea teribilă, iar Barcelona a anunțat că sunt șanse minime ca jucătorul să mai evolueze în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Cotidianul catalan Mundo Deportivo a anunțat că Barcelona va primi compensații financiare de la UEFA după ce l-a pierdut pe Gavi pe termen lung. Suma de bani care va intra însă în contul clubului este infimă în comparație cu pierderea unui jucător atât de important.

Catalanii vor încasa 20.548 de euro pe zi în perioada în care Gavi nu va fi prezent pe gazon. Acest lucru înseamnă că Barcelona se va alege cu o sumă între 3 și 5 milioane de euro, în funcție de durata indisponibilității mijlocașului de 19 ani.

ADVERTISEMENT

Presa spaniolă a scris că nu mai puțin 19 fotbaliști au suferit accidentări în această săptămână dedicată meciurilor echipelor internaționale, iar printre cluburile afectate sunt Real Madrid (Vinicius și Camavinga), Barcelona (Gavi și Ter Stegen), PSG (Zaire-Emery), Manchester City (Haaland) sau Manchester United (Rashford și Onana).

Mesajul lui Gavi după accidentarea teribilă

La scurt timp după ce a aflat că a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior la genunchiul stâng și va rata restul sezonului, Gavi a transmis un mesaj pe rețelele sociale care arată că are o mentalitate puternică.

ADVERTISEMENT

”Vă mulțumesc tuturor pentru mesajele voastre, fără îndoială este o perioadă dificilă pentru mine și pentru echipă. Mă voi întoarce curând. Vă iubesc”, a scris internaționalul spaniol, pe contul de Twitter.

”Suntem distruși, accidentarea lui Gavi este gravă și este un moment greu pentru noi toți. A fost un accident și o nenorocire. Gavi era perfect apt să joace, ca toți ceilalți”, a declarat selecționerul Spaniei, Luis de la Fuente.

ADVERTISEMENT

Gavi este deținătorul recordului de precocitate în naționala Spaniei. El a debutat într-un meci contra Italiei, pe 6 octombrie 2021, la doar 17 ani și 62 de zile. Tot el este și cel mai tânăr marcator al La Roja. Cu reușita din meciul cu Cehia (5 iunie 2022), pe când avea 17 ani și 304 zile.

ADVERTISEMENT