Sport

Câți bani primește câștigătoarea Cupei României! Ce sumă își asigură pentru Europa. Exclusiv

Universitatea Craiova și Astra Giurgiu se luptă pentru trofeul Cupei României, dar și banii pe care câștigătoarea îi va încasa este o miză importantă.
22.05.2021 | 13:36
Cati bani primeste castigatoarea Cupei Romaniei Ce suma isi asigura pentru Europa Exclusiv
Universitatea Craiova și Astra Giurgiu se luptă pentru trofeul Cupei României, dar și banii pe care câștigătoarea îi va încasa este o miză importantă. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că FRF va pune la bătaie suma de 200.000 de euro pe care cele două formații o vor împărți în funcție de rezultatul final.

Pentru partida care se va disputa la Ploiești vor putea fi prezenți aproximativ 3.750 de spectatori. Adică 25 la sută din capacitatea arenei Ilie Oană, iar FANATIK a prezentat în exclusivitate condițiile pe care trebuie să le îndeplinească fanii ce vor veni la arenă.

ADVERTISEMENT

Suma pe care FRF o alocă pentru câștigătoarea Cupei României

Universitatea Craiova și Astra nu au avut parte de finalul dorit în campionat, oltenii au ratat din nou titlul, iar giurgiuvenii au retrogradat în Liga 2, astfel că finala Cupei României poate fi o salvare a sezonului pentru ambele formații, mai ales că și banii puși în joc de FRF pentru câștigătoare sunt importanți.

Din informațiile FANATIK, învingătoarea va primi un cec în valoare de 150.000 de euro, în timp ce finalista va încasa doar 50.000 de euro. Pentru Astra sumele sunt importante, pentru că situația financiară a clubului nu este deloc bună, iar viitorul se anunță sumbru.

ADVERTISEMENT

Pe lângă banii mai mulți pe care îi va primi învingătoarea Cupei României, acesta va beneficia și de venituri importante din participarea în prima ediție a Conference League.

Bani importanți de la UEFA

Astfel, câștigătoarea Cupei României va intra direct în turul doi preliminar al Conference League, iar pentru asta va primi din start de la UEFA suma de 350.000 de euro. În cazul unei calificări în turul trei preliminar, reprezentata României îș va mai asigura 550.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Sumele sunt mai mult decât bune pentru fotbalul din țara noastră. Veștile bune pentru Universitatea Craiova și Astra Giurgiu se cam opresc aici, deoarece oricare va ajunge în Conference League nu va putea fi cap de serie decât în turul doi preliminar.

Elevii lui Marinos Ouzounidis au un coeficient de 6,000, în timp ce astralii sunt la 8,000 și dacă vor ajunge în turul trei preliminar nu vor mai fi capi de serie și pot da peste formații puternice.

ADVERTISEMENT

Oltenii, premiați și pentru locul 3 în Liga 1

Situația la Astra este una cu adevărat dificilă, gruparea giurgiuveană fiind în pragul desființării. Retrogradarea în Liga 2 va însemna un exod al jucătorilor, dar şi al unor conducători, preşedintele Dani Coman spunând că obiectivul său este să facă performanţă.

În partea cealaltă, oltenii se bucură de o liniște financiară la nivelul clubului, astfel că deși au ratat titlul jucătorii vor încasa peste 20.000 de euro de fiecare pentru că au terminat pe locul 3. FANATIK a aflat că patronul Mihai Rotaru le oferă jucătorilor pentru ultima treaptă a podiumului o primă de 300 de euro de fiecare punct obținut de-a lungul sezonului.

Cum Universitatea Craiova a acumulat în sezonul regulat 58 de puncte, iar în play-off a mai făcut până acum încă 11, un calcul simplu arată că un jucător de bază ar avea de primit nu mai puțin de 20.700 de euro. Aceatră sumă ar putea să mai crească cu 900 de euro dacă oltenii înving Academica Clinceni în ultima etapă.


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – U Craiova: 1,25 este cota pentru „sub 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT