Fotbal intern

Câţi bani primeşte CFR Cluj pentru calificarea în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor! Motivul pentru care clujenii au pierdut 200.000 de euro

19.07.2019 | 11:36
Cati bani primeste CFR Cluj pentru calificarea in turul 2 preliminar al Ligii Campionilor Motivul pentru care clujenii au pierdut 200000 de euro

CFR Cluj s-a calificat în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, iar formaţia din Gruia a fost răsplătită de UEFA. Campioana României a eliminat-o, cu emoţii, pe Astana şi o va întâlni pe Maccabi Tel Aviv în următoarea rundă din UEFA Champions League.

Câţi bani primeşte CFR Cluj pentru calificarea în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. UEFA i-a amendat pe clujeni

Pentru calificarea în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, CFR Cluj va încasa 660.000 de euro. Pentru prezenţa în turul 1 preliminar al UEFA Champions League, campioana României a primit 280.000 de euro, în timp ce 380.000 de euro este premiul pentru calificarea în următoarea rundă. În plus, CFR Cluj va mai încasa încă 260.000 de euro, sumă oferită tuturor echipelor campioane care nu ajung în faza grupelor. Astfel că suma totală se ridică la 920.000 de euro

În conturile clubului vor intra doar 720.000 de euro, din moment ce formaţia din Gruia a fost amendată pentru că a încălcat Fair-Play-ul Financiar. În urmă cu o lună, UEFA a anunţat că CFR Cluj trebuie să plătească 200.000 de euro, bani care sunt opriţi din premiile obţinute în cupele europene. În plus, clujenii pot înregistra doar 23 de jucători, în loc de 25, pentru meciurile din Liga Campionilor, sancţiune care va fi păstrată şi în cazul în care CFR Cluj va ajunge în Europa League.

Câţi bani primeşte CFR Cluj pentru calificarea în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor (sursă foto: sportpictures.eu)
Câţi bani primeşte CFR Cluj pentru calificarea în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor (sursă foto: sportpictures.eu)

Calificarea în grupele Ligii Campionilor, boom financiar pentru CFR Cluj

Obiectivul lui CFR Cluj este calificarea în grupele Ligii Campionilor, ceea ce ar însemna un plus uriaş în conturile clubului. În cazul în care campioana României va reuşi să bifeze această performanţă, formaţia din Gruia va încasa 15.250.000 de euro. În plus, clujenii vor mai primi bani după împărţirea sumei aferente locului din clasamentul coeficienţilor, dar şi din market pool.

FCSB şi U Craiova, echipele româneşti care au obţinut calificarea în turul 2 preliminar din Europa League, au primit câte 500.000 de euro pentru performanţă obţinută. Viitorul, echipă care intră direct în al doilea tur, va încasa 260.000 de euro. Dacă echipa lui Gică Hagi va trece de Gent, deţinătoarea Supercupei României va mai primi încă 280.000 de euro.