Fotbal international

Câți bani primește Jose Mourinho după ce a fost demis de Manchester United! Suma este colosală

18.12.2018 | 13:21
Cati bani primeste Jose Mourinho dupa ce a fost demis de Manchester United Suma este colosala

Jose Mourinho a plecat cu buzunarele pline de pe Old Trafford. Presa engleză scrie că portughezul va primi 22,5 milioane de lire sterline, după demiterea sa din funcția de manager al clubului Manchester United. Patronii echipei au decis încetarea contractului cu Jose Mourinho, chiar dacă știau că antenorul trebuie să primească în schimb o sumă consistentă de bani.

Surse din interiorul clubului au făcut publică informația că s-a luat în calcul demiterea lui Jose Mourinho încă din urmă cu două luni, când portughezul a intrat în conflict cu o parte a jucătorilor. Singura problemă era clauza de despăgubire pe care o avea antrenorul în contract. Acesta nu putea fi demis decât dacă la finalul sezonului în curs Manchester United ar fi terminat sub locul 6. Altfel concedierea sa ar fi însemnat și plata unei sume de 22,5 milioane de lire sterline de către patroni.

Câți bani primește depăgubire Jose Mourinho pentru că a fost concediat de Manchester United! Ce făcea antrenorul cu 44 de minute înaintea demiterii

Rezultatele slabe din campionat, conflictul cu cei mai importanți jucători din echipă, dar și reacția fanilor, i-a determinat pe patronii clublului să nu mai aștepte finalul sezonului. Jose Mourinho s-a prezentat ca la o zi normală de antrenament. Dealtfel el a fost fotografiat azi în timp ce ajungea la centru de pregătire, la ora locală 9:02, cu 44 de minute înainte să apară comunicatul oficial al clubului cu demiterea sa.

Jose Mourinho zâmbea cu 44 de minute înainte de anunțul concedierii sale

Pe lângă cele 22,5 milioane de euro pe care le va primi despăgubire, Jose Mourinho le-a făcut pagubă celor de la Manchester United și cu suma exorbitantă plătită pe găzduirea sa în Manchester, unde pentru o noapte de cazare clubul plătea 700 de euro. O altă mare problemă rămân și transferurile făcute de portughez la cererea sa. Manchester United a adus în mandatul lui Jose Mourinho 11 jucători pe care a plătit 400 de milioane de lire sterline și a căror cota a scăzut simțitor după sezonul slab de până acum al “diavolilor”.

  • 29 de goluri a luat Manchester United în acest sezon în Premier League, cu unul mai mult decât în tot sezonul trecut