Fotbal international

Caţi bani primeşte Manchester City pentru titlul câştigat în Premier League! Prime imense pentru jucătorii lui Guardiola

12.05.2019 | 19:38
Cati bani primeste Manchester City pentru titlul castigat in Premier League Prime imense pentru jucatorii lui Guardiola
Caţi bani primeşte Manchester City pentru titlul câştigat în Premier League

Manchester City a câştigat pentru al doilea an consecutiv titlul în Premier League, iar formaţia antrenată de Pep Guardiola va primi bani grei pentru clasarea pe primul loc. “Cetăţenii” au învins-o pe Brighton, scor 4-1, şi nu a mai contat rezultatul din meciul Liverpool – Wolverhampton 2-0, “cormoranii” terminând pe locul doi, la un punct în spatele campioanei.

Caţi bani primeşte Manchester City pentru titlul câştigat în Premier League. Liverpool i-a luat faţa campioanei

Machester City a câştigat titlul în Premier League, dar Liverpool va primi mai mulţi bani decât campioana Angliei. Formaţia antrenată de Pep Guardiola va încasa 148.100.000 de lire sterline, în timp ce “cormoranii” vor primi 149.500.000 de lire sterline. Diferenţa s-a făcut la capitolul bani primiţi de pe urma numărului de meciuri transmise în direct. Mai exact, Liverpool primeşte 33.500.000 de lire sterline, cu 3.400.000 mai mult decât campioana Angliei.

Pentru clasarea pe primul loc în campionat, Manchester City va încasa 38.600.000 de lire sterline. De cealaltă parte, Liverpool va primi 36.700.000 de lire sterline pentru clasarea pe locul doi. Pe lângă sumele primite pentru clasarea în actualul sezon şi pentru meciurile televizate, echipele din Premier League mai primesc 79.400.000 de lire sterline, sumă distribuită în mod egal.

Caţi bani primeşte Manchester City pentru titlul câştigat în Premier League
Caţi bani primeşte Manchester City pentru titlul câştigat în Premier League

Ce prime primesc jucătorii lui Manchester City

Manchester City a ajuns la al doilea trofeu câştigat în acest sezon, după ce a cucerit Cupa Ligii la finalul lunii februarie. Pentru cele două trofee, jucătorii antrenaţi de Pep Guardiola vor împărţi 15.000.000 de lire sterline, pe lângă bonusurile pe care le au în contracte. Banii vor fi plătiţi în funcţie de numărul de goluri şi de meciuri.

Campioana Angliei va juca pe 18 mai finala FA Cup, Manchester City urmând să se dueleze cu Watford pentru trofeu. Dacă vor câştiga Cupa Angliei, jucătorii lui Pep Guardiola vor mai primi încă 5.000.000 de lire sterline.