Sport

Câți bani primește Ronald Koeman după ce a fost demis. O nouă gaură financiară pentru Barcelona

Barcelona a decis să-l demită pe Ronald Koeman, însă catalanii sunt nevoiți să-i plătească o sumă importantă de bani.
28.10.2021 | 09:08
Cati bani primeste Ronald Koeman dupa ce a fost demis O noua gaura financiara pentru Barcelona
ADVERTISEMENT

Președintele Joan Laporta nu a mai rezistat și l-a dat afară pe olandez după eșecul înregistrat pe terenul lui Rayo Vallecano.

Confruntarea a fost decisă de o eroare catastrofală a lui Sergio Busquets. Căpitanul a ”comis-o” înainte de golul lui Radamel Falcao.

ADVERTISEMENT

Ronald Koeman se umple de bani după demiterea de la Barcelona

Demiterea lui Ronald Koeman de la Barcelona era un lucru așteptat, rezultatele fiind mai mult decât modeste, însă olandezul nu va pleca cu buzunarele goale, el urmând să primească o sumă frumușică de bani drept recompensă.

Conform presei spaniole, tehnicianul ar urma să încaseze 6.000.000 de euro, aceasta fiind clauza sa în caz de demitere. Suma este una importantă pentru clubul catalan care trece printr-o perioadă de criză de financiară și tocmai acest lucru a făcut ca Laporta să nu se debaraseze mai devreme de olandez.

ADVERTISEMENT

Însă, Barcelona merge din prost în prost pe plan sportiv, are doar 15 puncte acumulate în 10 etape, și această schimbare nu a mai putut fi evitată. Interimatul va fi asigurat de fostul jucător al catalanilor, Sergi Barjuan.

Xavi, favorit să preia Barcelona

Principalul favorit pentru preluarea funcției de antrenor principal este fostul mare fotbalist al Barcelonei, Xavi Hernandez, cel care în prezent pregătește formația Al Sadd din Qatar. Acesta și-ar fi dat acordul pentru a se întoarce pe Camp Nou, dar sunt câteva mici chestiuni de pus la punct.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional are o relație excelentă cu șeicii de la Al Sadd și aceștia i-au promis că-l vor lăsa să plece dacă va avea o ofertă concretă de a se întoarce la clubul care l-a format. Din sezonul 2018-2019, când i-a preluat pe qatarezi, Xavi a reușit să câștige șapte trofee.

Cel mai probabil, Xavi (41 de ani) va prelua Barca după întreruperea campionatului din luna noiembrie. Până atunci echipa va fi pregătită de Sergi Barjuan în cele trei partide rămase: acasă cu Deportivo Alaves (La Liga) și în deplasare cu Dinamo Kiev (Champions League) și Celta Vigo (La Liga).

ADVERTISEMENT

Varinte de rezervă pentru Laporta

Fostul star de pe Camp Nou a mai fost aproape de a ajunge la Barcelona în vară, când șefii catalanilor s-au îndoit de oportunitatea de a continua cu Koeman. Laporta a ales în cele din urmă să meargă pe mâna olandezului, deoarece Xavi făcea parte din proiectul lui Victor Font, unul dintre contracandidații săi la funcția de președinte.

Variantele de rezervă pentru Joan Laporta sunt olandezul Erik ten Hag de la Ajax Amsterdam și spaniolul de la cârma naționalei Belgiei, Roberto Martinez, dar aceștia au spus în nenumărate rânduri că nu există contact cu șefii Barcei.

Andrea Pirlo ar fi o altă soluție, dar italianul are prea puțină experiență pentru un asemenea moment delicat deși stilul său s-ar plia pe ce își doresc catalanii. Ultimul, dar nu cel din urmă, este argentinianul Marcelo Gallardo, care are foarte mare succes cu River Plate.

ADVERTISEMENT