Life

Câți bani primește un deținut pentru munca depusă într-o singură zi. Are voie să păstreze pentru el doar o parte din sumă

Câți bani primesc deținuții din România pentru munca depusă. Persoanele private de libertate au mai multe beneficii dacă lucrează în fiecare zi.
26.06.2024 | 19:30
Cati bani primeste un detinut pentru munca depusa intro singura zi Are voie sa pastreze pentru el doar o parte din suma
Câți bani primesc deținuții din România pentru munca depusă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În penitenciarele din România, deținuții muncesc în fiecare zi. Pentru munca depusă, cu toții sunt recompensați cu bani. Ce sumă primesc aceștia și cu câți bani rămân, de fapt, la finalul zilei.

Câți bani primesc deținuții dacă muncesc în fiecare zi

Persoanele private de libertate din România muncesc în fiecare zi pentru a câștiga bani. În România, Penitenciarul din Timișoara deține prima poziție în topul sumelor adunate de penitenciare din munca deținuților.

ADVERTISEMENT

Potrivit observatornews.ro, într-un singur an, Penitenciarul Timișoara a adunat 3 milioane de euro. Cu o sumă atât de mare, întrebarea tuturor este legată de remunerația individuală a fiecărui deținut.

Ei bine, pentru munca pe care o depun în fiecare zi, deținuții primesc o sumă cuprinsă între 30 și 64 de lei. Pentru aceste sume, deținuții au voie să muncească 8 ore pe zi, așa cum este prevăzut în legislația muncii.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, deținuții nu rămân cu toată suma de bani. Din totalul de bani primiți, 40% revin deținuților, iar 60% se îndreaptă către administrația penitenciarelor. Acestea sunt considerate venituri proprii.

Deținuții din România muncesc în diverse sectoare, în funcție de domeniile în care este nevoie de ei. De cele mai multe ori, aceștia sunt solicitați de firme private, dar și de administrația locală pentru a face diverse treburi pentru comunitate.

ADVERTISEMENT

Deținuții care muncesc beneficiază și de diminuarea pedepsei

Deținuții care nu muncesc în afara penitenciarului, sunt cooptați la diverse munci în interiorul penitenciarelor. Există multe ateliere dedicate acestora, precum și ferme în care pot lucra în fiecare zi.

Persoanele private de libertate nu muncesc doar pentru bani, ci și pentru diminuarea pedepselor. Muncile care nu sunt remunerate în bani, contribuie semnificativ la reducerea pedepselor.

ADVERTISEMENT

Munca în afara penitenciarelor reprezintă un mare avantaj pentru deținuți. Nu doar pentru că îi ajută să se reintegreze în societate, ci și pentru că îi motivează să aibă un comportament adecvat.

Deținuții care sunt responsabili și care își îndeplinesc sarcinile la locul de muncă, au șanse mari să își păstreze locul de muncă și după ce sunt eliberați. Tocmai de aceea, penitenciarele depun constant eforturi pentru a găsi activități pentru deținuți.

ADVERTISEMENT