News

Câți bani primește un paznic de la mall care verifică certificatele verzi ale vizitatorilor

Cât câștigă un paznic de la mall care verifică certificatele verzi?
03.11.2021 | 16:35
Cati bani primeste un paznic de la mall care verifica certificatele verzi ale vizitatorilor
Câți bani primește un paznic de la mall care verifică certificatele verzi ale vizitatorilor. Foto: Colaj Fanatik, Facebook; Hepta Mediafax
ADVERTISEMENT

Noile reguli din țara noastră arată că în mall pot intra doar persoanele care prezintă un certificat verde care atestă faptul că ele sunt vaccinate sau au avut deja infecția cu coronavirus.

Ce salariu primește un paznic de la mall care verifică certificatele verzi ale vizitatorilor

Este vorba, mai precis, despre acele persoane care s-au vaccinat cu schema completă de cel puțin zece zile sau cei care au trecut deja prin boală.

ADVERTISEMENT

Toți aceștia trebuie să prezinte certificatul verde înainte de a intra în orice loc care nu este considerat unul esențial.

Astfel, sarcina de a-i controla pe cei care intră la mall, de exemplu, a revenit agenților de pază. Aceștia mărturisesc că, de când cu noile măsuri, slujba lor a devenit mai grea.

ADVERTISEMENT

De ce? Pentru că se confruntă cu oamenii care doresc să intre fără certificat verde, iar unii dintre aceștia aleg chiar violența.

Pe de altă parte, agenții de pază se confruntă cu o incertitudine atunci când își fac treaba, pentru că ei nu pot știi dacă certificatul verde pe care cineva îl prezintă este sau nu al persoanei respective, deoarece ei nu pot cere și actul de identitate pentru a verifica informația.

ADVERTISEMENT

Ce salariu primesc ei lunar

Agenții de pază care se ocupă cu verificarea certificatelor verzi primesc lunar un salariu care începe de la 1.700 de lei și el poate ajunge până la 2.500 de lei, cel puțin în ceea ce privește Capitala.

În provincie, salariile pot fi mai mici decât atât, iar ele pot ajunge la circa 1.400 – 2.000 de lei pe lună.

ADVERTISEMENT

Marile magazine se revoltă împotriva certificatului verde

Marile magazine cer ca toți oamenii să poată merge la magazinele din mall-uri:

„Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR – solicită autorităților responsabile și competente, eliminarea restricțiilor impuse de ultimele reglementari, în legatură cu accesul populației în magazine – care comercializează instalații și echipamente de încălzire, de electricitate, sanitare și igienă – în contextul apropierii sezonului de iarnă precum și al disfuncționalităților infrastructurii de bază pentru populația din diverse localități, așa după cum au fost relatate în spațiul public.

ADVERTISEMENT

De asemenea, poziția AMRCR este că magazinele care comercializează produse alimentare au fost și rămân esențiale pentru populație și, de aceea, accesul la aceste magazine nu poate fi limitat pe baza unor criterii aleatorii sau conjuncturale care, în fapt, le transformă în magazine neesențiale”, spune AMRCR într-un comunicat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS