Sporturi

Câți bani s-au pierdut din cauza amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Cum au redus niponii costurile

01.12.2020 | 18:59
Cati bani sau pierdut din cauza amanarii Jocurilor Olimpice de la Tokyo Cum au redus niponii costurile
ADVERTISEMENT

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus, iar costurile acestei decizii nu au fost deloc ușor suportate de Comitetul Olimpic Internațional, dar mai ales de țara gazdă Japonia, care a făcut tot posibilul pentru a reduce dezastrul financiar.

Până în acest moment, organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo a costat aproximativ 11 miliarde de euro, iar vestea amânării JO 2020 pentru anul viitor a ridicat costurile și mai mult.

ADVERTISEMENT

Comitetul Olimpic Internațional și guvernul nipon au decis ca anumite competiții și evenimente sportive să fie simplificate, pentru a limita astfel costurile și pentru a evita o criză financiară profundă.

Suma imensă pierdută datorită amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo și cum a fost totuși limitat dezastrul

Pierderile asociate cu amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo au fost estimate la 1,58 miliarde de euro, deși inițial se credea că acestea ar putea ajunge la 2,40 miliarde de euro, conform jurnaliștilor japonezi de la Yomiuri, ceea ce e o veste bună pentru Japonia și nu numai.

ADVERTISEMENT

Comitetul Olimpic Internațional și autoritățile japoneze au fost nevoite să decidă amânarea JO Tokyo 2020, care au fost mutate în vara anului viitor, în perioada 23 iulie – 8 august.

Se pare că cele două entități vor analiza din nou costurile întârzierii JO Tokyo 2020 pe parcursul lunii decembrie, după care se vor lua decizii cu privire la noi măsuri care ar putea fi implementate, conform unui purtător de cuvânt care a comunicat aceste informații către agenția de presă Reuters.

ADVERTISEMENT

Cum a reușit Japonia să reducă costurile amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Japonia a luat decizia ca mai multe competiții și evenimente din cadrul Jocurilor Olimpice să fie simplificate, ceea ce se va întâmpla și cu festivitatea de deschidere și închidere a JO Tokyo 2021, pentru a ține costurile sub control, după ce s-a vorbit chiar de anularea competiției.

Aceste costuri extra includ și salariile staff-ului cât și sumele cheltuite pentru introducerea sistemelor de returnare a banilor pe bilete, însă nu iau în calcul și bugetul imens care va fi alocat măsurilor de combatere a răspândirii noului coronavirus, care este cea mai mare problemă în acest moment și care ar putea duce chiar la o nouă amânare a competiției, ceea ce s-a mai întâmplat doar de patru ori în istorie.

ADVERTISEMENT

Președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, și Premierul Japoniei, Shinzo Abe, au anunțat pe 23 martie 2020, că Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate pentru perioada 24 iulie  – 9 august 2020, vor fi amânate din cauza pandemiei de COVID-19, după ce mai multe țări au anunțat că sportivii lor nu se vor prezenta în Japonia.

ADVERTISEMENT