Life

Câți bani se dau la nuntă sau botez în 2023. Suma pe care ar trebui să o pui ca dar în plic

Ce sumă se oferă la evenimentele din anul 2023. Ce trebuie să știe invitații care merg la nunți sau botezuri în perioada următoare.
05.02.2023 | 08:30
Cati bani se dau la nunta sau botez in 2023 Suma pe care ar trebui sa o pui ca dar in plic
Ce sumă se oferă la evenimentele din anul 2023. Ce trebuie să știe invitații care merg la nunți sau botezuri în perioada următoare. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Câți bani se dau la nuntă sau botez în 2023. Suma pe care ar trebui să o pui ca dar în plic. FANATIK îți spune ce venituri trebuie să ai înainte de a da curs unui eveniment major unde ești invitat de rude sau prieteni.

Ce sumă se oferă la evenimentele din anul 2023. Ce trebuie să știe invitații care merg la nunți sau botezuri în perioada următoare

Nunta sau botezul nu reprezintă numai o ocazie specială pentru distracție, ci și o cheltuială în plus. O aplicație realizată în acest sens îți spune care este suma de bani cu care trebuie să te prezinți în plic, drept dar.

ADVERTISEMENT

Cadoul pentru astfel de eveniment diferă în funcție de oraș, locație, relația cu organizatorii, venitul personal și ziua când are loc petrecerea. În general, majoritatea se desfășoară sâmbătă, dar tot mai mulți aleg și duminica.

De asemenea, trebuie avut în vedere și venitul pe care îl încasează lunar persoana care primește o astfel de invitație.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, potrivit aplicației menționate anterior, la o nuntă organizată în București, în calitate de prieten darul care trebuie pus în plic trebuie să fie cuprins între 800 și 900 de lei. Este vorba de o singură persoană.

În cazul în care un cuplu alege să meargă împreună cu copilul la unirea destinelor a doi prieteni apropiați trebuie să scoată din buzunar între 1.600 și 1.800 de lei, evenimentul având loc într-o zi de duminică.

ADVERTISEMENT

Situația se schimbă radical dacă nunta are loc într-o zi de sâmbătă. Darul din plic trebuie să fie cuprins între 1.750 și 2.000 de lei. În plus, nașii de cununie sunt nevoiți să scoată din buzunar între 3.200 și 3.550 lei.

Câți bani se oferă la un botez în anul 2023

Pentru un botez la care ești invitat în calitate de prieten trebuie să ții cont că darul se încadrează între 900 – 1.000 lei. De asemenea, nașii bebelușului oferă între 1.600 – 1.800 de lei, iar colegii de serviciu între 650 și 800 de lei.

ADVERTISEMENT

E foarte important ca fiecare invitat să fie mulțumit de serviciile care i se oferă la evenimentul la care merge și să nu se lase influențat de ceilalți meseni. Totodată, se spune că nu este deloc bine să te orientezi la fața locului, ci să fii pregătit de acasă.

ADVERTISEMENT