News

Câți bani se pot câștiga din contrabanda cu țigări. Transporturile ilegale sunt foarte profitabile

Contrabanda cu țigări este o afacere extrem de profitabilă pentru toate persoanele implicate.
04.06.2021 | 08:34
Cati bani se pot castiga din contrabanda cu tigari Transporturile ilegale sunt foarte profitabile
ADVERTISEMENT

Contrabanda cu țigări este una dintre cele mai profitabile afaceri. Cei implicați câștigă sume de bani uriașe. La un transport care este trecut peste graniță câștigul este dublu.

Potrivit unor surse, se pare că anchetatorii verifică o posibilă legătură dintre afaceristul arădean asasinat și rețelele de contrabandiști de țigări. Cu doar câteva zile înainte de moartea acestuia într-un TIR au fost descoperite 600 de baxuri de țigări de contrabandă.

ADVERTISEMENT

Câți bani se pot câștiga din contrabanda cu țigări

Din contrabanda de țigări se pot câștiga sume fabuloase. Este extrem de profitabilă pentru toți cei implicați, Capul rețelei rămâne cu o jumătate din profit, în timp ce restul banilor sunt împărțiți între ceilalți membri.

O singură persoană ar câștiga într-o singură zi peste 300 de euro, dar suma poate crește. De regulă, în țara noastră ajung țigări din Republica Moldova, Ucraina și Serbia.

ADVERTISEMENT

O parte din marfă este transportată în Europa, iar o alta este vândută în România. La un transport care trece granița valoarea se dublează. Există cazuri în care poliția capturează TIR-uri cu țigări de contrabandă, dar rețeaua nu suferă foarte mult, reorganizându-se rapid.

Se verifică legăturile lui Ioan Crișan cu contrabandiștii de țigări

Se pare că anchetatorii verifică o nouă pistă în cazul asasinatului din Arad. Aceștia vor să afle dacă Ioan Crișan avea legături cu rețelele de contrabandiști de țigări. Camioanele lui Crișan ajungeau foarte des în Ucraina și Bulgaria.

ADVERTISEMENT

Cu doar câteva zile înainte de moartea sa, un TIR cu 600 de baxuri de țigări a fost capturat. Șoferul a reușit să fugă, dar polițiștii l-au prins și a fost dus la audieri. S-a vehiculat că cel care ar fi vândut pontul polițiștilor ar fi fost chiar omul de afaceri asasinat.

Cantități uriașe de țigări capturate de polițiști

Între 2020 și 2021, polițiștii au fi capturat peste 56.000.000 de țigarete (280.000 de baxuri) și peste 20.000 de kilograme de tutun vrac (29.000.000 de țigarete – sau 145.000 de baxuri), scriu cei de la ziare.com.

ADVERTISEMENT

În luna mai, polițiștii timișoreni au găsit 34.769 de pachete de țigarete netimbrate, 91.283 de lei si 35 de litri de alcool din locuințele mai multor persoane bănuite că fac parte din rețelele de contrabandiști. 10 persoane au fost audiate și s-a aflat că marfa venea din Moldova, Serbia și Ucraina.

Tot în luna mai, în Buzău au fost confiscate peste 15 milioane de țigarete, 120.000 de euro, 300.000 de lei și 1000 de lire. Cu o lună înainte într-un autotren se găsiseră 14 milioane de țigarete.

Pe 13 mai, în județul Ilfov a fost realizată una dintre cele mai mari capturi de țigări. Polițiștii au descoperit două rețele de contrabandiști români și moldoveni.

ADVERTISEMENT
Tags: