Life

Câți bani te costă să-ți montezi panouri fotovoltaice și să ai facturi pe 0 în anumite luni

Câți bani te costă să-ți montezi panouri fotovoltaice. În anumite luni, facturile tale vor fi de 0 lei. Iată tot ce trebuie să știi despre acestea.
16.10.2022 | 12:58
Cati bani te costa sati montezi panouri fotovoltaice si sa ai facturi pe 0 in anumite luni
Câți bani te costă să-ți montezi panouri fotovoltaice și să ai facturi pe 0 în anumite luni. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Câți bani poate costa să ai la tine acasă panouri fotovoltaice. Acestea te pot scăpa de factura la curent, iar în unele luni, costul lor să fie chiar 0.

Câți bani te costă să-ți montezi panouri fotovoltaice. În ce luni ai facturi zero

Având în vedere toată această situație și faptul că românii sunt în căutarea unor soluții alternative pentru producerea de curent electric, una dintre ele ar putea fi oferită chiar de panourile fotovoltaice.

ADVERTISEMENT

Sunt deja aproape 20.000 de români care au montat astfel de panouri și acum vei afla și cât costă. Costurile pentru panourile fotovoltaice ar fi în jurul sumei de 6.800 de euro.

Acest exemplu se potrivește pentru o casă cu o suprafață de 100 de metri pătrați, pentru care este nevoie de șase sau opt panouri fotovoltaice, cu o putere între 3-5 Kw.

ADVERTISEMENT

Vestea bună pentru cei care montează panouri fotovoltaice este că iarna pot economisi între 50% și 70% din factură, iar în lunile de vară factura la curent le va veni pe zero.

Specialiștii spun că investiția pentru montarea panourilor fotovoltaice poate fi recuperată în cinci sau zece ani.

ADVERTISEMENT

Avantajele panourile fotovoltaice. Pot dura și 20 de ani

Sunt și alte avantaje în ceea ce privește montarea panourilor fotovoltaice, cum ar fi că este redusă poluarea prin faptul că acestea utilizează energia solară.

De asemenea, și costurile sunt reduse pentru că nu implică plata pentru exploatare, având în vedere că energia solară este gratuită.

ADVERTISEMENT

Un alt plus pentru montarea panourilor fotovoltaice este că instalarea este una simplă și rapidă. Ele pot fi montate pe acoperiș și au nevoie de o întreținere minimală. De asemenea, panourile fotovoltaice au o durată de viață de peste 20 de ani.

Facturile la curentului electric au crescut enorm în ultima perioadă și inclusiv unele vedete s-au plâns de prețurile foarte mari pe care trebuie să le plătească.

Constantin Enceanu sau Oana Roman erau stupefiați tde cât este de plată și artistul de muzică populară chiar și-a făcut un plan pentru a putea plăti facturile.

ADVERTISEMENT