Fotbal intern

Câți bani trebuie să plătească echipele din Casa Pariurilor Liga 1 pentru tehnologia VAR

20.08.2019 | 20:33
Cati bani trebuie sa plateasca echipele din Casa Pariurilor Liga 1 pentru tehnologia VAR

Răzvan Burleanu, președintele FRF (Federației Române de Fotbal) a dezvăluit câți bani ar trebui să plătească echipele care evoluează în Casa Pariurilor Liga 1 pentru ca tehnologia VAR să fie introdusă și la partidele care se joacă pe prima scenă fotbalistică. Acesta susține că suma ar putea ajunge până la 60.000 de euro pe an.

Câți bani trebuie să plătească echipele din Casa Pariurilor Liga 1 pentru tehnologia VAR

Mai mult, Răzvan Burleanua anunțat că Federația Română de Fotbal face tot posibilul ca să adune fonduri pentru a cofinanța introducerea tehnologiei VAR în Casa Pariurilor Liga 1, dar susține că Liga Profesionistă de Fotbal ar trebui să aibă o contribuție mai mare la acest proiect și a explicat de ce.

“Cluburile ar trebui să se gândească la o soluție. Până la urmă, cred că decizia ar trebui luată în cadrul Adunării Generale a LPF, în care cluburile să stabilească dacă își doresc sau nu își doresc. Nu cred că efortul financiar ar trebui să depășească 50 – 60.000 de euro, cel puțin în primul an, pentru un club“, a spus Răzvan Burleanu într-o conferință de presă susținută în cursul zilei de marți.

Răzvan Burleanu în cadrul Adunării Generale a FRF. Sursă foto: sportpictures.eu
Răzvan Burleanu în cadrul Adunării Generale a FRF. Sursă foto: sportpictures.eu

De ce are nevoie FRF ca să introducă sistemul VAR

“Deja am inițiat discuții la nivel de FIFA și AIFAB. Pasul următor conform acestui grafic este să participăm la un seminar organizat de AIFAB. În momentul de față, AIFAB nu a luat o decizie în ceea ce privește organizara acestui seminar. După organizarea lui, la care ești obligat să participi, începe după aceea pregătirea arbitrilor. După pregătirea arbitrilor, trebuie să alegi unul dintre furnizorii de tehnologie. Aspectul cel mai important este cel legat de finanțare. Noi considerăm astăzi, că dacă am fi nevoiți… adică LPF să spună să plătească FRF, Federația ar trebui să taie de undeva ca să producă aceste sume. Vorbim de un cost aproximativ, cel puțin în primul an, pentru că pe o anumită schemă financiară costul va scădea în următorii ani, de aproximativ 800.000 de euro.

Dacă noi, ca Federație, ar trebui să finanță,m 100% acest proiect, înseamnă că ar trebui să tăiem din altă parte. Din altă parte, înseamnă să nu mai finanțăm Liga Elitelor. Ar trebui probabil să mai tăiem 250.000 de euro din banii pe care îi investim în Turneul Speranțelor. Ar trebui probabil să mai tăiem din staff-urile pe care am reușit cu mare greutate să le avem la loturile de juniori. Ceea ce nu cred că poate să stea în picioare. În schimb, ne-am asumat că avem inteligența să producem bani și să cofinanțăm acest proiect. Dar LPF ar trebui să găsească cea mai importantă sumă de bani ca să putem demara acest proiect”, a declarat Burleanu.