News

Câți bani trebuie să plătești dacă vrei un nou MacBook Pro de la Apple. Surpriza companiei: laveta care costă 80 de lei

Apple a lansat noi MacBook Pro, care costă o mică avere. Ai acum ocazia să cumperi și o nouă lavetă de curățare a ecranelor.
19.10.2021 | 13:11
Cati bani trebuie sa platesti daca vrei un nou MacBook Pro de la Apple Surpriza companiei laveta care costa 80 de lei
Câți bani trebuie să plătești dacă vrei un nou MacBook Pro de la Apple. Surpriza companiei: laveta care costă 80 de lei. Sursa foto: apple.com, fotomontaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Apple a dezvăluit o serie de noi produse în cadrul evenimentului pe care l-a găzduit.

Cea mai importantă adiție la seria de produse ale companiei americane este foarte anticipatul redesign al laptopului MacBook Pro.

Acesta aduce câteva noutăți importante, pe alocuri readuce unele lucruri dispărute anterior de pe laptopurile Apple, dar vine și cu elemente care s-ar putea să nu-i încânte pe anumiți utilizatori.

ADVERTISEMENT

Cel mai vizibil aspect este cel al ecranului, care se inspiră de la telefoanele iPhone și vine cu o crestătură în partea de sus, pe mijloc.

Acolo, Apple a introdus o cameră video mai bună, cu rezoluție 1080p și cu o diafragmă mai mare, de f/2.0. De asemenea, senzorul de imagine este mai mare, astfel că performanța în luminozitate scăzută va fi îmbunătățită.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță, Apple s-a gândit la oamenii care lucrează de acasă din cauza pandemiei și care au nevoie de o cameră video bună pentru a se alătura discuțiilor de echipă de la locul de muncă.

Din păcate, însă, Apple nu a introdus și Face ID pentru această cameră, ce nu își depășește astfel scopurile de bază. Apariția crestăturii pe ecran este o consecință a dorinței producătorului de a reduce la minimum marginile display-ului.

ADVERTISEMENT

Noul MacBook Pro vine în două variante, de 14,2 inci și de 16,2 inci. Carcasa este realizată în întregime din aluminiu și la interior are și un nou sistem de disipare a căldurii.

Cel mai ieftin model de MacBook Pro costă ”doar” 1.999 de dolari, sau aproape 8.500 de lei.

Dacă vrei performanță maximă, va trebui să scoți din buzunar mult mai mult, anume 3.499 de dolari. În moneda națională, asta ar fi cam 14.850 de lei, bani pe care unii îi plătesc pentru o mașină second-hand.

ADVERTISEMENT

Porturile de conectare au revenit pe noile MacBook-uri

Poate mai important este faptul că Apple a reintrodus porturile de conectare în designul MacBook. Astfel, utilizatorii au acum din nou acces la încărcare MagSafe, la port HDMI și la slot pentru carduri SD. Laptopurile au chiar și jack de căști, un port dispărut în urmă cu mulți ani de pe iPhone-uri.

Între 2016 și prezent, MacBook-urile lansate de Apple au avut din ce în ce mai puține porturi de conectare, iar asta i-a nemulțumit pe utilizatori. Pare că Apple face un pas înapoi de această dată.

Odată cu aceste laptopuri, Apple a lansat și două noi procesoare: M1 Pro și M1 Max, ambele fiind variante îmbunătățite ale modelului M1.

M1 Pro oferă până la 10 nuclee și are chiar și o placă video integrată cu 16 nuclee, de două ori mai puternică decât cea de pe procesorul M1.

M1 Max pleacă de la modelul M1 Pro, căruia îi sporește performanțele, dublând interfața memoriei, oferind o lățime de bandă a memoriei mai mare și oferind totodată suport pentru până la 64 GB de memorie unificată.

Apple se laudă că performanțele celor două procesoare sunt la fel de bune, indiferent dacă laptopul este conectat la priză sau folosește energia proprie a bateriei.

Ce le-a atras fanilor, dar și criticilor deopotrivă atenția la noul eveniment Unleashed de la Apple este un accesoriu pregătit de companie pentru utilizatori.

Laveta de curățare Apple care costă 80 de lei

Ocazional, compania lansează și produse care ajung în atenția publicului nu neapărat pentru utilitatea lor. Este și cazul noii… cârpe a celor de la Apple.

Renunțând la malițiozitate, însă, este vorba despre o lavetă de curățare a ecranelor, care costă nu mai puțin de 19 dolari, sau 80 de lei și vreo 65 de bani, la cursul zilei.

Sigur, atunci când ai un ecran de 5.000 de dolari în față, cum ar fi Pro Display HDR, e mult mai ușor să justifici acest preț devenit un mărunțiș.

Apple nu dorește și nici nu recomandă ca utilizatorii să folosească alte tipuri de lavete pentru a șterge ecranele dispozitivelor.

Compania susține că această lavetă este sigură pentru folosirea pe sticlă nano-texturată.

Noua lavetă de curățare a ecranelor nu este tocmai nouă. Cumpărând un monitor precum cel amintit anterior, primeai în cutie și o astfel de lavetă. Iar dacă doreai, puteai să ceri una nouă de la Apple, ca posesor al acelui ecran.

În mod amuzant, Apple a ținut să detalieze că produsul este compatibil cu mai toate telefoanele, tabletele și laptopurile pe care le vinde.

ADVERTISEMENT
Tags: