News

Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru a fi pilot pentru o zi. În ce oraș există această oportunitate

Pasionații de zbor din România au posibilitatea de deveni piloți pentru o zi. Un oraș din țară oferă această oportunitate.
05.03.2023 | 16:30
Cati bani trebuie sa scoti din buzunar pentru a fi pilot pentru o zi In ce oras exista aceasta oportunitate
Suma de bani pe care trebuie să o plătești pentru a fi pilot pentru o zi. În ce oraș se găsește oferta. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În Ardeal, mai exact la Cluj-Napoca, amatorii de senzații tari pot să devină, pentru o zi, piloți de avion. Însoțiți de profesioniști, puteți să preluați controlul unui aparat de zbor la zeci de mii de metri altitudine.

Suma de bani pe care trebuie să o plătești pentru a fi pilot pentru o zi. În ce oraș se găsește oferta

Visul de a deveni pilot pentru o zi poate să devină foarte ușor realitate. Acesta se poate împlini la Cluj-Napoca. Aveți aici posibilitatea de a vedea atracțiile județului de la înălțime, dar şi să învățați elementele de bază ale aviației civile.

ADVERTISEMENT

Un zbor durează circa 45 de minute. Cu suma de 1.000 de lei puteți achita un pachet complet. Pe lângă zborul propriu-zis, suma mai acoperă și instructajul, atât în aeronavă cât şi înainte de decolare.

”Am vrut să le arătăm (n.r. celor pasionați de zbor) că aviaţia poate fi foarte prietenoasă şi accesibilă şi noi credem cu convingere că zborul este cel mai frumos lucru pe care oamenii pot să îl facă”, spune Gabriel Oniga, organizator al evenimentului, conform Observator News.

ADVERTISEMENT

Odată ajunși pe cer, amatorii pilotajului cu mai mult curaj au putut chiar să preia controlul pentru câteva minute, supravegheați de pilotul însoțitor. ”A avut parte de şansa de a prelua controlul pentru câteva minute. Eu eram doar cu o mână în caz că se întâmpla ceva”, spune Sabin Vasile, pilot, după un zbor efectuat cu niște tineri.

Cum poți deveni pilot de avion în România. Sume importante de bani câștigate în domeniu

În România există destule persoane interesate de o carieră în domeniul aviației. Dacă vă întrebați care sunt costurile pentru a deveni pilot de avion trebuie să aflați că acestea sunt extrem de piperate.

ADVERTISEMENT

Primii pași în industrie se pot face chiar din liceu. Începând cu anul 2018, în România s-a deschis primul liceu de aviație privat din România. Liceul este în Caransebeș. Pe lângă acesta mai există și școli de aviație, precum Carpatair Flight Training din Timișoara sau Școala Superioară de Aviație din București.

Costurile în acest domeniu sunt pe măsură. De exemplu, la Școala de Superioară de Aviație, o persoană care vrea să devină pilot de linie trebuie să plătească suma de 43.325 de euro.

ADVERTISEMENT

Cei ajunși în această breaslă beneficiază de venituri pe măsură. Salariul unui pilot poate sa ajungă și la câteva zeci de mii de euro lunar, pe măsură ce acesta capătă experiența și obține anumite licențe.

Pachetul salarial depinde foarte mult de compania aeriana la care lucrează. Astfel, în funcție de vechime, un pilot cu mulți ani de muncă în spate la o companie aeriană poate câștiga între 100.000 și 250.000 de euro pe an.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”