Fotbal international

Câți bani va încasa CFR Cluj dacă intră în grupele Champions League. Jackpot pentru ardeleni!

20.08.2019 | 13:55
Cati bani va incasa CFR Cluj daca intra in grupele Champions League Jackpot pentru ardeleni

CFR Cluj joacă împotriva Slaviei Praga în play-off-ul din UEFA Champions League. Ardelenii joacă marţi, de la ora 22:00, pe stadionul din Gruia meciul tur, iar returul va avea loc o săptămână mai târziu, în Cehia. 

Câți bani va încasa CFR Cluj dacă intră în grupele Champions League

Nu doar prestigiul este o miză importantă pentru CFR Cluj, ci mai ales bonusul financiar oferit de UEFA echipelor care intră în grupele Ligii Campionilor. Ardelenii au probleme în această privință de mai bine de un an, iar eventuala sumă pe care ar urma să o încaseze de la UEFA le-ar asigura bugetul pentru următoarele două sezoane!

Doar pentru intrarea în grupe, fiecare echipă încasează de la UEFA în acest sezon nici mai mult, nici mai puțin de 15,25 milioane de euro! Este o sumă care ar rezolva cu siguranță toate problemele financiare cu care campioana României se confruntă. Clujenii au încasat de asemenea sume decente de bani după ce au tecut de primele două tururi preliminare. Apoi, dacă ardelenii vor reuși să adune puncte din grupa în care vor fi repartizați, se vor alege cu alte milioane de euro și ar deveni cel mai puternic club din România la nivel financiar.

Dan Petrescu poate aduce liniste echipei din punct de vedere financiar
Dan Petrescu poate aduce liniste echipei din punct de vedere financiar

În primele trei tururi preliminare, CFR Cluj a trecut pe rând de FC Astana, Maccabi Tel Aviv şi Celtic Glasgow. Însă, testul suprem va fi împotriva Slaviei Praga. În play-off, CFR Cluj va da peste doi români la Slavia Paraga: Nicolae Stanciu și Alexandru Băluță. De notat faptul că Slavia a ajuns până în sferturile de finală ale Europa League anul trecut, fiind eliminată de Chelsea, cea care avea să câștige trofeul.

 

Tags: