Sport

Câţi bani va încasa David Popovici după cele două titluri europene câştigate la Roma!

David Popovici a câștigat două titluri europene la competiția de la Roma, însă banii pe care îi va încasa după această performanță nu vor fi foarte mulți.
17.08.2022 | 16:36
Cati bani va incasa David Popovici dupa cele doua titluri europene castigate la Roma
David Popovici a câștigat două titluri europene la competiția de la Roma, însă banii pe care îi va încasa după această performanță nu vor fi foarte mulți. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Noul star al înotului mondial se calificase și în ultimul act al probei de 400 m liber de la Europene, însă s-a retras înaintea finalei din cauza programului încărcat.

Cele două titluri europene nu îi vor aduce prea mulți bani lui David Popovici

David Popovici se va întoarce acasă cu titlurile europene la 100 și 200 m liber, precum și cu recordul mondial în proba regină a natației, iar Ministerului Sportului a anunțat câți bani îi va da noului star.

ADVERTISEMENT

Conform as.ro, puștiul minune de 17 ani va încasa 37.000 de lei pentru fiecare medalie, ceea ce înseamnă un total de 74.000 de lei. Mai precis, suma va fi puțin peste 15.000 de euro, mult mai puțin față de ce a primit după Mondialele de la Budapesta.

La această sumă se va adăuga bonusul pentru recordul mondial de la 100 m liber și premiul financiar pe care îl va primi din partea CS Dinamo, club unde este legitimat și care l-a recompensat și după extraordinarele performanțe obținute la Campionatele Mondiale de acum două luni.

ADVERTISEMENT

Mondialele de juniori, motiv pentru retragerea din finala la 400 m liber

Deși performanțele reușite de David Popovici la Roma sunt cu adevărat extraordinare, FRNPM a dat un comunicat prin care a precizat că nu va organiza nicio ceremonie la revenirea acasă a sportivului, deoarece acesta are nevoie de odihnă pentru Mondiale de juniori de la Lima.

Sosirea în țară a lui David Popovici este programată pentru vineri, 19 august, dar marele campion nu va rămâne în România decât pentru două zile, urmând ca duminică, 21 august, să plece la Lima pentru ultima competiţie de juniori a carierei: Campionatele Mondiale.

ADVERTISEMENT

Acesta este și motivul pentru care nu se va ține nicio festivitate la aeroport, așa cum s-a întâmplat după Campionatele Mondiale de la Budapesta, atunci când puștiul minune a fost așteptat cu fast la Otopeni.

De altfel, faptul că doar peste patru zile este nevoit să plece în Peru a fost și explicația dată de antrenorul Adrian Rădulescu pentru retragerea lui David Popovici din finala europeană la 400 m liber.

ADVERTISEMENT

”Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit și cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă și competiția din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat Adrian Rădulescu.

ADVERTISEMENT
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am...
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am vrut să-l supăr”
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească...
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească taxe și impozite. Expert: „Ne-am permite tot ce avem nevoie”
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine:
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine: "Evit, pentru că sunt mult mai scumpe"
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany,...
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany, viaţă de lux! Destinaţia de vis în care îşi va petrece vara
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Theo Rose și Anghel Damian trec printr-o perioadă dificilă din viața lor. Ce...
Theo Rose și Anghel Damian trec printr-o perioadă dificilă din viața lor. Ce s-a întâmplat
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de...
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de la divorț: „Câteodată îți vine să mori”
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze...
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze atunci când a venit în România. Înainte de concert, superstarul a mers să o vadă la azil