Sport

Câţi bani va încasa David Popovici pentru medaliile câştigate la Europenele de nataţie la juniori! Ce premii oferă MTS

David Popovici a fost starul Campionatelor Europene de nataţie la juniori 2022, competiţie organizată la Otopeni. Câţi bani va primi pentru cele cinci medalii câştigate.
11.07.2022 | 10:47
Cati bani va incasa David Popovici pentru medaliile castigate la Europenele de natatie la juniori Ce premii ofera MTS
David Popovici a fost vedeta Campionatelor Europene de nataţie la juniori de la Otopeni (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

David Popovici a fost starul Campionatelor Europene de nataţie la juniori, iar spectatorii veniţi la bazinul de la Otopeni au avut ce vedea. Sportivul legitimat la CS Dinamo a cucerit patru medalii de aur şi una de argint, la câteva săptămâni după ce a devenit dublu campion mondial la seniori. Performanţele obţinute în ultima săptămână vor fi răplătite cum se cuvine, chiar dacă banii oferiţi de MTS sunt mai puţini, din moment ce a fost vorba de o competiţie pentru juniori.

Banii pe care îi va primi David Popovici după cele cinci medalii câştigate la Europenele de nataţie la juniori

Ministerul Tineretului şi Sportului are o grilă clară pentru premierea sportivilor medaliaţi la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Europene. Este şi cazul competiţiilor destinate juniorilor sau cadeţilor, unde premiile sunt semnificativ mai mici decât cele de la seniori.

ADVERTISEMENT

Astfel, o medalie de aur este premiată cu 19.000 de lei, argintul aduce 11.000 de lei, în timp ce bronzul înseamnă un bonus de 8.000 de lei. După Europenele de la Otopeni, David Popovici va primi 87.000 de lei (aproximativ 15.300 de euro) pentru cele patru medalii de aur şi una de argint.

Vlad Stancu a strălucit, la rândul lui, la Europenele de nataţie la juniori, cu două medalii de aur şi două de argint. Sportivul de 16 ani va încasa 60.000 de lei (aproximativ 12.100 de euro) şi sunt toate şansele să-i calce pe urme lui David Popovici, fostul său coleg de la CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

David Popovici a dat lovitura cu medaliile de aur la Campionatele Mondiale de nataţie

La Campionatele Mondiale de nataţie, competiţie organizată la Budapesta, David Popovici a câştigat două medalii de aur, la 100 şi 200 metri liber. După acest succes, înotătorul de 17 ani a primit, în primă fază, 368.000 de lei, bani veniţi de la FINA (Federaţia Internaţională de Nataţie), MTS şi CS Dinamo.

Pe lângă această sumă, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că David Popovici va mai primi 1.000.000 de lei (aproximativ 200.000 de euro) din Fondul de Rezervă al Guvernului României.

ADVERTISEMENT

“Am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului David Popovici și, fiind vorba despre o performanță exceptională, să avem o recunoaștere pe măsură. Am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezerva al Guvernului suma de 1 milion de lei”, anunţa Nicolae Ciucă, la scurt timp după ce David Popovici cucerise cele două medalii de aur.

David Popovici îşi mai poate îmbunătăţi palmaresul în această vară, dar şi… contul bancar

Pentru David Popovici urmează încă două competiţii până la finalul verii. Între 11 şi 21 august, sportivul de 17 ani va participa la Campionatele Europene de nataţie la seniori, competiţie care va fi organizată la Roma. În capitala Italiei, în urmă cu an, câştiga trei medalii de aur şi una de argint la Europenele de juniori.

ADVERTISEMENT

În perioada 30 august – 4 septembrie, David Popovici va participa la Campionatele Mondiale de nataţie la juniori, la Lima. Va fi ultima competiţie la juniori pentru dublul campion mondial de la Budapesta.

Dacă va cuceri o medalie de aur la Campionatele Europene de nataţie la seniori, David Popovici va primi 56.000 de lei de la MTS. O medalie de argint este premiată cu 37.000 de lei, în timp ce bronzul aduce 30.000 de lei.

ADVERTISEMENT