Sporturi

Câți bani va lua Sorana Cîrstea pentru câștigarea turneului WTA de la Istanbul

25.04.2021 | 19:24
Cati bani va lua Sorana Cirstea pentru castigarea turneului WTA de la Istanbul
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a avut o săptămână de vis la Istanbul, unde a obţinut al doilea titlu WTA al carierei. După o pauză de 13 ani de la succesul de la Tashkent. Sorana primeşte şi un cec destul de consistent.

Sorana Cîrstea primeşte 29.200 de dolari pentru titlul de la Istanbul. Dar şi 280 de puncte în clasamentul WTA

UPDATE, 25 aprilie, ora 19:25 / Sorana Cîrstea a câştigat finala cu Elise Mertens, scor 6-1, 7-6 (3). Astfel că primeşte un cec în valoare de 29.200 de dolari.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Sorana primeşte şi 280 de puncte în clasamentul WTA. Care o vor ajuta să urce nouă locuri în clasamentul WTA, până pe 58.


Sorana Cîrstea a învins-o fără drept de apel pe ucraineanca Marta Kostyuk, scor 6-4, 6-4 și continuă cursa pentru titlul de la Istanbul. Prin accederea în ultimul act al competiției, ocupanta locului 67 în topul WTA își rotunjește veniturile cu o sumă care nu este absolut deloc de neglijat, chiar dacă premiile s-au redus considerabil din pricina pandemiei Covid-19.

ADVERTISEMENT

Concret, sportiva noastră și-a asigurat un cec în valoare de 16.000 de dolari și așteaptă acum cea de-a cincea finală a unui turneu de simplu din carieră. De partea cealaltă a fileului va fi belgianca Elise Mertens, aflată pe locul 17 în ierarhia mondială și cotată ca principală favorită a turneului.

Alături de mult-râvnitul trofeu, învingătoarea va primi un premiu de 29.200 de dolari și 280 de puncte în clasament. Trebuie spus că ambele dueluri directe disputate până acum s-au încheiat în favoarea româncei.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea va primi 16.000 de dolari pentru calificarea în finala de la Istanbul

Sunt foarte fericită, e prima finală din sezon. E pe zgură, la primul meu turneu din sezonul din acest an. Au fost condiții dificile, vânt, ploaie, dar au fost la fel pentru toată lumea.

A fost un meci complicat. Marta a jucat bine, dar sunt mulțumită că voi juca finala de mâine”, a declarat Sorana Cîrstea la finalul partidei cu Marta Kostyuk, câștigată în minimum de seturi, 6-4, 6-4.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, eliminată de la Stuttgart. A pierdut în semifinale

Nu vin vești la fel de bune și din Stuttgart, întrucât Simona Halep a cedat fără drept de apel în fața ofensivei arătate de Aryna Sabalenka, ratând astfel calificarea în ultimul act al competiției. Vizibil entuziasmată de această victorie, bielorusa nu a ezitat să o „înțepe” pe ocupanta locului trei WTA.

Nu am dormit suficient azi-noapte, deci nu am vrut să stau prea mult pe teren. Am jucat foarte bine și am luptat pentru fiecare punct.

Nu a fost deloc ușor. Pentru mine a fost un meci foarte bun, nu sunt surprinsă că m-am ridicat la acest nivel, eram pregătită pentru un asemenea meci.

Sunt foarte fericită pentru că am ajuns în a doua finală a carierei. Cred că Barty va fi 100% pregătită mâine, sper să mă ridic și eu la același nivel”, a spus Sabalenka imediat după meci.

ADVERTISEMENT