News

Câți bani va primi Daniel Ghiţă în Parlamentul României. Venit impresionant pentru fostul sportiv

07.12.2020 | 09:59
Cati bani va primi Daniel Ghita in Parlamentul Romaniei Venit impresionant pentru fostul sportiv
ADVERTISEMENT

Daniel Ghiță (39 de ani) va fi unul dintre cei mai bine plătiți politicieni odată cu obținerea unui mandat de deputat la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Conform nivelului indemnizațiilor aplicat în ultimii doi ani, după impozitare, venitul unui deputat sau senator ajunge la 133,842 lei/an.

În legislatura ultimilor patru ani, indemnizația deputaților și senatorilor a crescut în repetate rânduri, iar dacă viitorul guvern va hotărî să crească salariu minim pe economie de la 1 ianuarie, cei mai câștigați vor fi chiar parlamentarii aleși pe 6 decembrie pentru că astfel li se vor majora și lor salariile.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, câștigul brut lunar al unui deputat sau senator simplu, fără funcție de conducere în Parlament, valorează nouă salarii minime brute pe țară garantate. Dacă, de exemplu, salariul minim crește cu 100 de lei pe lună, un deputat ca Daniel Ghiță va primi 900 de lei în plus la indemnizație.

Daniel Ghiță, unul dintre cei mai bine plătiți politicieni

La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, Daniel Ghiță a câștigat un mandat de deputat, fostul luptător K1 fiind prima opțiune pe lista Partidului Social Democrat (PSD) în județul Ilfov.

ADVERTISEMENT

Ghiță a reacționat imediat după ce s-au anunțat rezultatele parțiale ale alegerilor parlamentare din 2020 și a aflat că va intra în Parlament, de unde va primi aproximativ 11.160 de lei pe lună.

Sportivul a postat pe Facebook, acolo unde a ținut să le mulțumească celor care au votat formațiunea politică din care face parte: „Vă mulțumesc! PSD a câștigat alegerile! Nihil Sine Deo (n.r. – Nimic fără Dumnezeu)”.

ADVERTISEMENT

Ce alți sportivi au fost pe lista candidaţilor la alegerile parlamentare 2020. Doi fotbalişti, prima poziţie la PMP şi PER

Dorinel Munteanu a ocupat primul loc pe lista candidaților PMP (Partidul Mișcarea Populară) pentru Senat în județul Cluj. La această oră, formațiunea politică din care face parte antrenorul are 4,95%, după numărarea a 99,88% din voturi, astfel că obținerea unui mandat de senator este sub semnul întrebării.

În aceeași situație se află și Sergiu Sechelariu, fratele fostului patron de la FCM Bacău, Dumitru Sechelariu, care a anunțat că își dorește reorganizarea sportului din județ și care vrea să readucă echipa moldoveană în Liga 2. Sergiu Sechelariu ocupă prima poziție pe lista candidaților PMP pentru Senat în județul Bacău.

ADVERTISEMENT

În Parlament a încercat să intre și Adrian Neaga. Fostul atacant a ocupat prima poziție pe lista candidaților PER (Partidul Ecologist Român) pentru Senat în județul Argeș. Formațiunea din care face parte fostul fotbalist de la FCSB sau FC Argeș a fost însă departe de obiectivul propus. PER a înregistrat un scor de aproximativ 1%.

 

ADVERTISEMENT